Legenda 12 Napisano 2 Lipca 2022 (edytowane) Siema, start był 27 maja, co myślicie? Podwyższać lampę? Automaty same Edytowane 2 Lipca 2022 przez Legenda 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Legenda jeśli to fotorelacja, to w ciągu godziny możesz edytować swój post. Napisz info czego używasz i jak 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 2 Lipca 2022 @Udyr , kurcze z tego co wiem do wody są dodane boostery pH, musiałbym dopytać, a tak to standard sprzęt, jeszcze brak wentylatora, ale wlot i wylot jest od góry. Bardziej chciałem spytać o opinie, ale będę aktualizował temat w ciągu dni:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 Pod niższe możesz coś stabilnego podstawić żeby tyle samo światła dostawały. I światło ~30-40 od roślin zawiesić. Wiatrak mieszający dokup, przyda się. Wlot i wylot od góry? Coś nowego 🙂 Najpierw skompletuj sprzęt, później uprawiaj. Upierdliwe jest dokupywanie wszystkiego jak zachodzi potrzeba. Serio, sam tak na początku zrobiłem 😄 Wpisz póki masz opcję edytuj : wymiary boxa, jakie nasiona, ziemia. Cokolwiek 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 2 Lipca 2022 @Udyr Teraz, Udyr napisał: Najpierw skompletuj sprzęt, później uprawiaj. Upierdliwe jest dokupywanie wszystkiego jak zachodzi potrzeba. Serio, sam tak na początku zrobiłem 😄 Racja, zagalopowałem się z tym xD 1 minutę temu, Udyr napisał: Wlot i wylot od góry? Coś nowego 🙂 Czyli lepiej by było od boku rękawa dać? 1 minutę temu, Udyr napisał: Pod niższe możesz coś stabilnego podstawić żeby tyle samo światła dostawały. I światło ~30-40 od roślin zawiesić. Podstawię coś i zajmę się tą wysokością, dzięki, dam znać, jak ogarnę;) 2 minuty temu, Udyr napisał: Wiatrak mieszający dokup, przyda się. Miałem i go rozjebalem, myśleliśmy o takim malutkim i zwykłym, ale kupię jakiś. Polecasz jakiś konkretny czy po prostu aby był mieszający? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Lipca 2022 @Legenda taki żeby się nie spalił po tygodniu 🙂 Najlepiej na klips, do słupka przyczepisz. Wlot masz chyba z boku namiotu, przez tą siatkę sobie będzie samo zaciągać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 2 Lipca 2022 @Legenda Jak na moje oko wygląda to zacnie 😉 oby tak dalej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 2 Lipca 2022 @Szwagrom , a dziękuję bardzo:) Sporo wyciągnąłem z ostatniej uprawy i lampa LED, jak i pH boostery, nawozy itd, robią swoje:) Jak mówisz oby tak dalej, jak myślicie za ile mniej więcej będą gotowe?:) Zapach zacny, już nie mogę się doczekać:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 5 Lipca 2022 https://www.growweed.pl/pl/p/Wentylator-mieszajacy-20cm-RAM-15W-z-klipsem/2301 Taki wentyl myślicie, że ok? Czy polecicie coś lepszego do namiotu o powierzchni 80x80x140? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Lipca 2022 @Legenda ja go używam i jestem zadowolony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 5 Lipca 2022 @Piotr111111 , również na takiej niedużej powierzchni? I co wieszać go na poziomie szczytów, czy może na dole lub mniej więcej na połowie? xD Programator niby mam, ale on tylko służy aby móc wentyla ustawić, a tak to chodzić będzie bez przerwy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Lipca 2022 @Legenda ja mam boxa 80x80 180cm i dwa wiatraki ale ten jeden ci wystarczy i daj go lekko do góry na rogu boxa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 5 Lipca 2022 @Piotr111111 , okej będę pamiętał, dzięki. Czemu dwa? Pewnie outy masz czy po prostu nie masz wlotu i wylotu? Z ciekawości pytam. A tak w ogóle okej wentyl, powietrze dla roślin itd, ale ogólnie co daje to roślinom? Że są wytrzymalniejsze i nie wiem co poza tym? Że podczas zbiorów nie będzie aż tak mokre? Nie no nie wiem😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 5 Lipca 2022 @Legenda Moja wentylacja składa się z dwóch wiatraków mieszających i dwa wentylatory wciągający i wyciągający. Wiatr stymulowany dzięki wentylatorom mieszającym polega na tym, że łodyga rośliny staje się silniejsza i wtedy cała struktura, gdy jest silna pozwala na większy plon tez pomaga zbić temperaturę w boksie, a wiadomo, że teraz temperatury są wysokie tak samo wilgotność zbija i dzięki temu mniejsze ryzyko na pleśń ogólnie w skrócie bez dobrej wentylacji nie zaczynaj uprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 5 Lipca 2022 @Piotr111111 akurat z temperaturą nie mam problemów, dzięki za info, ciekawe 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 16 Lipca 2022 I co myślicie? @Piotr111111 @Piotr111111, wentyl ten powinien ruszać się na boki czy coś? Jak byś go ustawił? Bo na czuja poleciałem i trochę głośny, tak powinno być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 16 Lipca 2022 @Legenda ustawiłbym go bardziej do góry żeby starał się wiać na każdą rośline @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 16 Lipca 2022 (edytowane) @Piotr111111 , tej rączki nie dałem, bo myślałem, że się nie zmieści, więc ją dokrece, powoli będę przesadzał na większe donice te największe i z nową ziemią jechał, no i te najniżej podwyższyć muszę jakoś. 2 minuty temu, Piotr111111 napisał: ustawiłbym go bardziej do góry żeby starał się wiać na każdą rośline Do góry, ale on się nie rusza to chyba niżej czy nie? Chyba, że muszę tam poluzować? Edytowane 16 Lipca 2022 przez Legenda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 16 Lipca 2022 @Legenda musisz tak zrobić żeby wiało na cały obszar czyli żeby wiatrak mieszający był ustawiony tak zeby wiatr leciał na cały kont roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legenda 12 Napisano 16 Lipca 2022 @Piotr111111 , no tak xD To na rogu przyczepie namiotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach