Zjaranyarab 35 Napisano 19 Czerwca 2022 (edytowane) Witam wszystkich zielarzy 💪☘️ Lecimy z drugim moim sezonem w tamtym roku był (Strong Skunk). W tym sezonie 2k22 polecimy - BIG BUD AUTO (czas kwitnienia Out: - 9 tygodni -SUPER LEMON HAZE AUTO (czas kwitnienia: 9 tygodni niby) W tamtym roku leciałem na zwykłej ziemi w tym sezonie leci: -Canna Terra Professional Na ta chwile brak odżywek w płynie (będę jak w tamtym sezonie naturalne jakieś domowe sposoby chyba ze nie będzie pomagać w tedy zaczniemy odżywkami) Data posadzenia 19.06.2022 (Co tydzień aktualizacja) Edytowane 19 Czerwca 2022 przez Zjaranyarab 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bezimienny 13 Napisano 19 Czerwca 2022 Będę zaglądać jakie masz domowe sposoby na odżywki?😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 19 Czerwca 2022 @Grymasny Różne rzeczy są na necie też można coś po szukać i tutaj z forum 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Czerwca 2022 Ja też lecę z kolejnym tematem tylko że z fastami, zobaczymy co to bd. Powodzonka 💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Czerwca 2022 @Grymasny Woda z gotowanych jajek, ziemniaków i innych warzyw, nawóz ze skórek bananów, ale sporo zbawy z tym jest, a do tego dużo tego lać trzeba, wygodniejsze są mineralne nawozy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bezimienny 13 Napisano 19 Czerwca 2022 @Zielone krainy o o wodzie ze ziemniaków nie słyszałem. Jest zabawy ale i smakuje lepiej ja używam skorupek z jajek poprostu na wierzch gleby do gleby daje popiół . Oprócz tego robie gnojówkę z pokrzywy . I raz na 3 tyg podlewam woda z drożdżami . @Zjaranyarab wiem wiem ale myślałem ze od Ciebie sie dowiem moze coś czego bym nie znalazl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Czerwca 2022 @Grymasny Nie smakuje lepiej, jak się robi 2 tygodnie przerwy przed kosą od nawozów, wtedy roślina się wyczyści z nawozów i nie będzie ich czuć w paleniu. Ja uprawiałem na nawozach naturalnych, ale nie chce mi się w to bawić, bo to wymaga poświęcenia znacznie więcej czasu i włożenia to więcej pracy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 24 Czerwca 2022 (edytowane) @Zielone krainy Taki problem lekki coś z tego wyjdzie bo pies mi odgryzł ? A korzeń jest tylko listki wyrwał Edit: Już nie ważne przyjdzie kolejne 💪 Edytowane 24 Czerwca 2022 przez Zjaranyarab 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Czerwca 2022 @Zjaranyarab Łeb urwany? To po roślinie, nic z tego nie będzie. Kiełkuj nowe nasiono. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 25 Czerwca 2022 @Zielone krainy Teraz już wiem dlatego nawet nie czekałem na odp po prostu wyrwałem do końca i w pon ma być nowe te same 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 27 Czerwca 2022 Witam jak pisałem co tydzień jakaś aktualizacja 😁 wiec na pierwszy strzał leci Super lemon Haze dziś przyjdzie pestka Big bud . Aktualnie wszystko jak na ta chwile jest okej jedynie jaki nawóz dostaje (nie patrząc na ziemie) to woda z akwarium ale to podlewam raz z akwarium raz zwykła woda (odstana) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zjaranyarab jaka to pojemność donic? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 27 Czerwca 2022 @Mały Jaracz Nie pamietam już bo zerwałem naklejki ale tam chyba było 25 bądź 30 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Zjaranyarab Automat do donicy 25/30 l dałeś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zielone krainy Jak pisałem wyżej nie pamiętam dokładnie ile ma ale jak będę w tym sklepie to zerknę ile ma. Ale w tamtym roku też miałem w podobnej i spoko było , a co to źle coś nie tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Zjaranyarab Rób jak chcesz, chodzi tylko o to, że to nie ma zbytnio sensu w przypadku automatu, jaki wchodzi w fazę kwitnienia około 30 dnia od wyjścia z ziemi, nie wypełni więc systemem korzeniowym nawet połowy z tej donicy. Na automat starczy donica 8 l, ewentualnie 11 l, ale 25/30 l to przesada, na sezon byłaby w porządku. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zielone krainy W tamtym roku jak patrzył jak się roślina rozwinęła pod względem korzennym to grubo i wszędzie było nie było takiego czegoś że do danego etapu doszło i koniec. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Zjaranyarab Chcesz powiedzieć, że automat ci donice 30 l systemem korzeniowym szczelnie wypełnił ? By 30 l była wypełniona szczelnie, to weg musiałby być, jak dwóch automatów razem wziętych czyli z 60 dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zjaranyarab 35 Napisano 27 Czerwca 2022 @Zielone krainy Tyle ile było ziemi tak było zapchane korzeniami, nie mam zdjęcia tego ale po tym sezonie ci zrobię i pokaże bo wydaje mi się ze tez będzie całe w korzeniach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Czerwca 2022 @Zjaranyarab Rób jak chcesz, ale mi fotoperiod z wegiem 40 dni, czyli mniej więcej o 10 dni dłuższym niż weg automatu, wypełniał ledwo donicę 8 l. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach