Gość Zielone krainy Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz Tak, jak upisz, jakieś sensowniejszy, byle nie coś taniego, bo będzie podawało przekłamane dane. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 @Zielone krainy to znaczy powyżej 200 – 300 zł? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz 300 zł minimum. Choć sam wole mieć osobno, bo jak jeden miernik padnie, to nie stracisz jednocześnie możliwości pomiaru ec i ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 @Zielone krainy No w sumie masz rację. A jeśli osobno to od jakiej kwoty jedno i drugie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz Dwie Adwy możesz wziąć, jedną do ec, a drugą do ph, koszt to jakieś 170-180 zł za sztukę, czyli w sumie 340-360 zł. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 @Zielone krainy mars hydro ts 1000 jaka moc? To jest 1000W? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz 150w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 @Udyr według kalkulatora będzie 500 lumenów za mało nie mam pojęcia czy to dużo i czy wystarczy... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz niżej niż zalecane przez producenta sobie dasz lampę i powinna dać radę. Albo lumatek, tylko spójrz na różnice ceny 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 @Udyr No wiem widziałem spora jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz Ale w jakości też jest spora, Lumateka mogę polecić z czystym sumieniem co prawda ja mam tą wersje 300W. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 Na razie chyba nie jestem jeszcze gotowy dać za lampę ponad 3 razy więcej niż za namiot 😜🤣😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 10 Czerwca 2022 namiot to chyba najmniej istotny element całego zamieszania 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mały Jaracz 14 Napisano 10 Czerwca 2022 A no nie wiem możliwe Mimo wszystko raczej na początek pójdę w Marsa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 10 Czerwca 2022 Też bardzo dobry sprzęt. Zobacz sobie jeszcze Grow the jungle bo tam jak pokombinujesz to możesz sobie zestaw rozszerzać, ale mars jest dobrym wyborem moim zdaniem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz wygodniej dwa urządzenia i jak nie celujesz w hydro to EC możesz sobie narazie odpuścić 😉 lepiej kup przyzwoity pHmetr na początek @Mały Jaracz lampa to tak na prawdę jedyna rzecz w którą warto od początku inwestować IMHO 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Czerwca 2022 @Mały Jaracz W przypadków ledów nie patrzy na lumeny, Mars Hydro ts 1000 jest na namiot 60x60 czyli 0,36 m2 w pełni wystarczający i to z zapasem mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JanKowalski 12 Napisano 10 Czerwca 2022 A ja bym jebnal ze żarówek LED 😉 koszt mały, a sprawność porywnywalna. Wybór jest duży od popularnych Phillipsow,lsc, solhetty przez v-taci. Tych ostatnich są nawet naswietlacze. Sprawność 160lm/W. Sam na takich lecę i jest ogień. Nie rozumiem szczerze ludzi, którzy pchają takie pieniądze, skoro nie trzeba tego robić? Oczywiście nie chciałbym, żeby ktoś tu się poczuł urażony, czy coś. To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, jeśli masz inne, to chętnie wyslucham 😉 . Pozdrowki wariaty👊✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bubble 86 Napisano 11 Czerwca 2022 @JanKowalski a porównywałeś długości fal i zakresy? bo niestety lumeny to jeszcze nie wszystko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 11 Czerwca 2022 @JanKowalski patrzeć należy również na CRI i klasę energetyczną jeśli chodzi o żarowkoledy. W lampach LED do upraw to ppfd jest wyznacznikiem, lumeny są drugorzędne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach