guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 11 dzień mój drugi Plant. Roślinki w docelowych doniczkach 11 l . W jednej ziemia Bio all mix w drugiej ziemia do kaktusow ph 6,1 . Z dodatkiem perlitu , próbowałaś ktoś na takiej ziemi ? Planuje do 3 tygodni beż żadnych nawozów. Wiem jakie błędy popełniłem podczas pierwszego plantu . 140 mg/l azotu nie za dużo? Tzn nie za mało haha All mix ma 1792 mg/l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 @guma1993 czekalem na te arbuzy. Bede mial porownanie do swojego jak Ci wyjdzie bo tak to nie widzialem by ktos tutaj je sadzil. Ta ziemia ma proporcje 14/14/20 wiec podobnie jak inne ziemie light mix. Porownaj sobie. Jaka bedzie w praktyce to sam zobaczysz 🙂 powodzonka bede zagladal @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 Ja we wtorek wyjeżdżam w tym problem jest, wracam 16 stego Na 2 szafki suszenie windowa zrobiłem, nie miałem już czasu 110g mokrego wyszło Nie dojrzał do końca ale czas ponaglał niestety Kopać kopie po pierwszej próbie suszu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 Ktos Ci to bedzie podlewal? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 Tak , w piątek i wtorek będzie podlane Czyli co 4 dni będzie podlane @Mr.Green @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 Powinno wystarczyc 🙂 to jak wrocisz to juz beda duzo wieksze 🙂 akurat pod LST 🙂 Tam sie miescza te dwie donice? Wyglada jakby jedna i full 😛 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green kolega co ma klucze i podleje , ma tam jakieś pojęcie więc się nie martwię @Mr.Greenpoddasze przewiew jest itp 25st wilgotnosc ok 50 %dzień mieszający hps 150 w W razie czego mam warunki na tarasie lub przy wejściu do tarasu w outdour taras od południowej strony Ok. 9h słońce @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 Czyli jedna w namiocie a druga obok? i lampa na spolke? Pytam tylko z ciekawosci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.GreenLampa 150 W myślę że starczy Odbijak przedłużyłem folią myślę że z światłem jest okey co widać po roślinkach 11 dzień rozwoju od puszczenia kiełka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green donice 30 cm średnica box 40x40 więc starcza jedynie jedna w boksie 2 plant próbuje w owiele większych donicach Poprzednio 2x black widow na donicach ok. 17 cm średnica Z 5 l na 11 l zmieniam Korzenie w 5l miały za mało miejsca Biobizz all mix i kaktus ziemia , do all mix nic nie leje nawozu do kaktusa minimalna dawka grow lub Fish za 2 tygodnie W kaktusie dużo mniej perlitu , ph podobne nie powinno być źle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 Powinno byc git 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Mr.Green jak po powrocie zrobię dobre lst nie powinno być źle;) tylko żebym nie połamał łodygi hehe Akurat będzie 25 dzień. Na lst powinna to być dobra pora @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 4 Czerwca 2022 Dokladnie. Ja robie 3-4 tydzien trening. Kazdy robi inaczej i jak mu lepiej 🙂 Nie polamiesz. Musisz powoli naginac ale nie na raz od razu. Nagnij zostaw, poczekaj, zapal, nagnij znowu i znowu poczekaj. niech sie wlokna zrobia bardziej elastyczne i powoli ja dognij. Koniecznie przed podlewaniem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 4 Czerwca 2022 @guma1993 Gnij na suchej ziemi, podsusz, jak ziemia nie jest wilgotna, to i roślina nie jest napęczniała od wody, a w takim wypadku łodyga jest giętka, a nie łamliwa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Zielone krainydziekuje za wskazówki z pewnością skorzystam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 6 Czerwca 2022 13 dzień Jak do tej pory myślę że bezproblemowo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Czerwca 2022 Rosnie sobie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 6 Czerwca 2022 @Mr.Green za 2 tygodnie planuje zacząć z nawozem biogrow I Fish , małe dawki początkowo @Mr.Green za dwa tygodnie nie będzie za pozno na trening 3 piętro zaczyna puszczać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Czerwca 2022 @guma1993 biogrow daj tylko, fishmixa się podaje na kwitnieniu. Możesz szybko przesadzić z azotem w takim mixie. Nawet na tabeli dawkowania masz podane że albo jedno albo drugie, tak profilaktycznie Cię poinformuję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 6 Czerwca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Udyr napisał: @guma1993 biogrow daj tylko, fishmixa się podaje na kwitnieniu. Możesz szybko przesadzić z azotem w takim mixie. Nawet na tabeli dawkowania masz podane że albo jedno albo drugie, tak profilaktycznie Cię poinformuję. Do jednej właśnie chce dawać Grow a drugie fish , zobaczyć jak to będzie wyglądać, ale to spokojnie . Wiem że pierwszy plant lałem za dużo nawozów Staram się nie popełnić tych błędów. Edytowane 6 Czerwca 2022 przez guma1993 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach