Brazil Munster 709 Napisano 28 Maja 2022 Bjerej lumateka. Tym bardziej jeżeli to wersja Pro. co do temp. To 19-20 w nocy jest git. U mnie w nocy maja ogólnie od 16-18 i jakoś tam rozwijają się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 28 Maja 2022 Ewentualnie poszukaj na Amazie "tubular heater" za 20 elzbietek mało zajmujący miejsce grzejniczek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 28 Maja 2022 Lumatek zamowiony. Jezeli chodzi o temperature to na razie zostawie w takim razie jak jest i bede monitorowal. Wlaczylem wczoraj na pusto i box byl otwarty caly czas wczesniej obstawiam ze jak w ciagu dnia nagrzeje sie to w nocy temperatura sie utrzyma chociaz na troche. Czekam jeszcze na jedna pestke zeby wyszla, reszta juz siedzi w kubeczkach. Swiatlo ustawione 40cm od szczytu kubka. Jak wroce z pracy wrzuce fotki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 28 Maja 2022 Pestki w pojemnikach. Nie podlewam tylko pryskam rano i wieczorem zeby utrzymac ziemie wilgotna, nie chce zrobic bagna tam. Temperatura ustawiona maksymalnie na 28 stopni (czuje ze bede musial i tak dogrzewac ale wyjdzie w praniu), wilgotnosc 75% i swiatlo 16/8. Jak wyrosna zamontuje mieszaki powietrza. Ziemia jest all mix takze po przesadzeniu do docelowych doniczek odczekam tydzien lub dwa i zaczne stosowac Root Juice. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rzeźnik 447 Napisano 28 Maja 2022 (edytowane) A dlaczego masz światło na 16/8, tniesz koszta, czy tak przeczytałeś, że skuteczniej? A co do temperatury, ja mam obecnie krzaki, które kwitną od 1 maja i temperatura nigdy nie przekroczyła 28 stopni, a nawet powiem Ci, że byłoby to niewskazane, bo z temperaturą zwiększa się wilgotność,szczególnie przy podlaniu i gdybym nie zrobił fryzjera w porę to przez liście wilgotność nie spadałaby poniżej 70%. Przy kwitnieniu niepożądana, powyżej tej wartości. Nie wiem jakie tam masz warunki, ale ja uprawiam w piwnicy i ciężko mi o konkretną wymianę powietrza, mimo, że mam 3 wentylatory, które powinny wystarczyć, albo to, albo inwestycja w osuszacz powietrza, a lepiej ciąć koszta, niż generować. Światło daj minimum 18/6, jest to myślę najbardziej optymalna wartość, która sprawnie imituje cykl dzień/noc aż do momentu przełączenia. Edytowane 28 Maja 2022 przez Rzeźnik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 28 Maja 2022 @Rzeźnik jak grzebalem po internecie to mi sie gdzies przewinal taki cykl 16/8. Jezeli chodzi o temperature to jest ustawiona maksymalnie na 28 stopni czyli po przekroczeniu tej wartosci wentylator wskoczy na wysokie obroty zeby wyciagnac cieple powietrze, ale na chwile obecna nawet w dzien mam temperature nie wyzsza niz 20 stopni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 30 Maja 2022 Mala aktualizacja. Jedna z modelek wyszla na wybieg. Jezeli chodzi o warunki to temperatura w dzien 22 stopnie w nocy 20. Musze wylaczac nawilzacz powietrza na noc bo strasznie rosnie wigotnosc powietrza w nocy i cala noc wentylator chodzi na full obrotach. W dzien wilgotnosc 75% w nocy 60%. Swiatlo jak wspomnial @Rzeźnik ustawione na 18/6. Jak narazie pryskam ziemie sama woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 30 Maja 2022 @Dumel89 przezroczyste kubki nie zalecane ze względu na korzenie 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 30 Maja 2022 @Andi Dzieki. Ogarne po powrocie z pracy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 1 Czerwca 2022 Dzien 1 Wszystkie panienki juz sie pokazaly. Martwi mnie jedna bo utknela w jakiejs blonce, nie chce tego ruszac bo boje sie ze ja uszkodze. Temperatura i wilgotnosc w dzien 22 stopnie/75%, w nocy 20 stopni/60%. Caly czas tylko woda pH 6.2. Dzisiaj przyjedzie nowa lampa.Teraz pytanie do was kiedy bedzie pora przesadzac? I na jaka moc ustawic lampe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 1 Czerwca 2022 Na ta chwile nie podlewaj bo widać ze masz tam niezłe błotko. przesadzic jak bezie miała już trochę lisci. Z 1-2 piętra. Co do lampy to póki co to najniższa moc jaka da się ustawić i dać na 35-40cm na ta chwile 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 1 Czerwca 2022 @Brazil Munster ogolnie to nie podlewam tylko pryskam delikatnie ziemie zeby utrzymac wilgotna. Zdjecie jest zrobione swiezo po pryskaniu. Dzisiaj jeszcze zamowie dwa mieszacze powietrza ale na chwile obecna i tak pewnie tylko jeden wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 1 Czerwca 2022 Na ta chwile zdecydowanie jeden będzie wystarczający. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 4 Czerwca 2022 Dzien 4 Na razie niewiele do roboty. Od dnia 7 zaczne stosowac mala ilosc Root Juice. Na salony wjechal Lumatek ATS 300W PRO (czy mozna zmienic w nazwie tematu?) oraz wiatrak mieszajacy. Temperatura/wilgoc w dzien 22-23/75-80% w nocy 19-20/60-65%. Lampa ustawiona na 25% niecale 40cm od szczytow. Zamiast pryskania gleby woda od dzisiaj podlewam juz normalnie ale dalej w malych ilosciach. Po odklejeniu naklejek z kubkow mozna juz zobaczyc korzenie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 4 Czerwca 2022 15 minut temu, Dumel89 napisał: Na salony wjechal Lumatek ATS 300W PRO (czy mozna zmienic w nazwie tematu?) niech zostanie kto będzie chciał to doczyta 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 4 Czerwca 2022 25% ? A bie co 20 jest w limateku ? zaklej te kubeczki do około żeby swiatlo nie docierało to korzeni. Chyba ze już przesadzasz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 @Dumel89 nie za szybko na jakiekolwiek nawozy? @Dumel89 ja swoje w 11 dniu przesadziłem do docelowych @Dumel89 11l Planuje do 3 tygodnia bez nawozu później Fish lub grow najmnieszą dawką Mam all mix i ziemię do kaktusow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 4 Czerwca 2022 @Brazil Munster mam zaklejone tasma malarska. Nastepne kubki kupie zakryte. @guma1993 bede nawozil w minimalnych dawkach. Po przesadzeniu swoich jak podlales? Cala donice czy tylko tam gdzie jest sadzonka? Tez mam te materialowe donice. Patrzylem wczesniej relacje to koles pisal ze jednym z bledow bylo to ze za malo podlewal. Caly ten filc musial sie namoczyc a jak w jednym miejscu gdzieś przeciekalo to oznaczalo ze za duzo lal wody w jednym punkcie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guma1993 73 Napisano 4 Czerwca 2022 6 minut temu, Dumel89 napisał: @Brazil Munster mam zaklejone tasma malarska. Nastepne kubki kupie zakryte. @guma1993 bede nawozil w minimalnych dawkach. Po przesadzeniu swoich jak podlales? Cala donice czy tylko tam gdzie jest sadzonka? Tez mam te materialowe donice. Patrzylem wczesniej relacje to koles pisal ze jednym z bledow bylo to ze za malo podlewal. Caly ten filc musial sie namoczyc a jak w jednym miejscu gdzieś przeciekalo to oznaczalo ze za duzo lal wody w jednym punkcie. Lałem po całości ale nie do przesady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dumel89 97 Napisano 8 Czerwca 2022 Dzien 8 Wilgotnosc i temperatura bez zmian. Dziewczyny maja sie dobrze. Od dzisiaj dostaja Root Juice w dawce 1ml/1l. W weekend prawdopodobnie przesadze je do docelowych doniczek. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach