kemot85 49 Napisano 8 Kwietnia 2022 Jeśli kiedykolwiek odwiedziłeś holenderski coffeeshop w latach od 1997 do teraz, prawdopodobnie paliłeś Power Plant, a ta wyjątkowa odmiana uczyniła Twój pobyt w naszym kraju jeszcze przyjemniejszym. Biorąc pod uwagę, że Power Plant od kilkudziesięciu lat pozostaje naszym bestsellerem, nie powinno dziwić, że w końcu wprowadzamy wersję automatycznie kwitnącą naszej legendarnej „królowej holenderskich coffeeshopów”! Odmiana Auto Power Plant to skrzyżowanie oryginalnego, fotoperiodycznego Power Plant z naszą legendarną i autorską Auto Think Different. Oświetlenie hydro mars ts-2000. Na razie 24/0 z powodu chłodnych nocy. Może potem przełączę na 20/4 Namiot 200x120x120 Donice 15 litrow Ziemia pierwszy raz wlasna kompozycja. Plagron promix bio, do tego perlit, slicium flash od biotabs, startex, mycotrex 2ml , 1 tabletka biotabs do ziemi na start (podobno automaty nie lubią za dużo substancji.od razu)a zalecają 2 na 15litrow.Do tego mycotrex 3ml do otworu pod plante. Wszystko podlane orgatexem 5ml na litr i bactrex 1ml na litr. Przez następne kilka tygodni idzie sama woda Nasiona wykielkowane seedsplugs'em od biotabs. Przewidywany trening lst 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Kwietnia 2022 @kemot85 Jednego tego ts2000 masz ? Jeden uciagnie 0,72-1m2 max. A masz namiocik 2.4m2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 9 Kwietnia 2022 Spokojnie @Udyr pociągnie. Już parę tematów obleciał z dobrym skutkiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 16 Kwietnia 2022 @kemot85 i jak tam? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 16 Kwietnia 2022 Witam. Wszystko w porządku. Update będzie co 7 dni żeby widzieć różnice. Od dnia 1 do wczoraj 200ml samej wody, dzisiaj czyli dzień 7 200ml z orgatexem. Lampa 60cm od szczytów, moc 30%. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 29 Kwietnia 2022 20 dni od posadzenia. Jakby kto miał jeszcze wątpliwości przy automatach co do techniki to lst obowiązkowe. Przez przypadek złamany szczyt przy kładzeniu i do porównania topping 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 29 Kwietnia 2022 Siema @kemot85 Elegancko to wygląda :)) Props za organike a tym bardziej że biotabs. Ja też lecę z biotabsa i jestem mega zadowolony. Buch jest mega gładki i smaki palonka wychodzą mega czysciutkie :))) Dorzuc sobie jeszcze pk od biotabsa i dawaj od drugiego tygodnia kwitnienia co tydzień na zmianę z herbatką pk. Ta herbatkę dobrze napowietrzaj żeby się ładnie piana zrobiła :)) Efekty gwarantowane. mega zaletą biotabsa jest brak jakichkolwiek problemów z pH co jest kozak ułatwienie . Lst też ładnie zrobione. Używam tych samych żył z kabla xD 3x1.5 ? Hehe :)) Pozdrawiam :))) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Mr.Green Hej Wszystko jest pk też herba też. Lecisz automaty czy fotoperiody? Dałeś po 2 tabletki na start czy jedna? Ja zacząłem od 1 Donice mam 15 litrow I tak myślę czy nie dorzucić drugiej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Kwietnia 2022 @kemot85 Siema. Lece automaty. Moj debiut w uprawie jest tutaj na foto relacji. Elegancko to wyszlo i to jak na swiezaka to tym bardziej. Ja uzywam 24 litrowych doniczek materialowych i daje tylko jednego tabsa. Jezeli dodajesz do gleby startex i silicum flush to jeden tabs wystarczy w zupelnosci. Za duzo azotu to one sa potem az czarne prawie i jest obawa ze sie przyblokuja troche. Tego jednego tabsa wciskam do polowy donicy. Widze ze masz herbatke pk ale chodzi mi o cos takiego Chyba ze to masz a na zdjeciu nie widac i chyba ze masz ta guerille na outa bardziej ale tez mozna ja do srodka. Do podlewania dodawaj bakterie bactrex razem z orgatrexem i do herbatki tak samo i musisz ja bulgotac min. 24 godziny. Jaka mas pompke do tej herbatki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 30 Kwietnia 2022 @Mr.Green pompki jeszcze nie nabyłem,jeszcze czas. Daję raz w tygodniu orgatrex, poza tym tylko woda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 30 Kwietnia 2022 @kemot85 Ja po przygotowaniu ziemi i zalaniu jej mieszanka to leje sama wode do 4 tygodnia. Dopiero w 4 tyg pierwszy strzal z orgatrexem i bactrexem. Potem tydzien pauzy i zaczalem herbatke bulgotac i pk na zmiane. Dobrze puchna. Zaleta biotabsa jest ze mozesz ladowac wieksze dawki i nie musisz sie martwic ze przesadzisz :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 30 Kwietnia 2022 A jak dawkowales herbe i pk? Podjewasz codziennie mniejsze ilości czy co parę dni więcej? I jak z pk i herba? Np. Woda pk woda herba? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 1 Maja 2022 @kemot85 po 4 tygodniu i dodaniu orgatrexa z bactrexem w duzej dawce daje tydzien samej wody. W tym tygodniu biore 25gram silicum flush i rozsypuje na powierzchni ziemi mieszajac lekko z ziemia. Zalewam woda i bactrexem. Gdzies z lyzeczke mala jakby delikatnie cukru do herbaty. Jest to swego rodzaju opatrunek od gory. Tak np. W kanadzie karmia przy organice. 5 tydzien sama woda i w 6 tygodniu zaczynam od herbatki. U mnie robie takie rzeczy na weekend co weekend. Herbatka w pelnej dawce od producenta. Caly tydzien woda ile komu tam trzeba i na weekend znowu PK boost i znowu woda i na weekend herbatka i tak lece jak juz sa spuchniete ladnie to dwa tygodnie przed scinka stop i tylko woda. Koniec koncow wybralem taktyke wiecej a rzadziej niz mniej a ciagle. Przy samym pk to szybka pompka tak jednak herbatke musisz wczesniej ja przygotowac wiec poszedlem na takie strzaly mocy. Za kilka dni ruszsm z sezonami to mam w planie dawac herbatke i pk na zmiane 2 razy w tygodniu. Czyli w sobote pojdzie herbatka a kolo srody pk i ma sobote herbatka itp. Z pewnoscia nie zaszkodzi. Sam sie ucze organiki. Teraz bede odzyskiwal glebe z poprzedniej uprawy zeby wzmocnic nowe bakterie w nowej donicy. Cos jak karmienie zakwasu :)) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 6 Maja 2022 Ma kto jakie pomysły co to może być? Przelanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 6 Maja 2022 Po lisciu ciezko stwierdzic. Pokaz roslinke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eddie Plant 251 Napisano 6 Maja 2022 Raczej przenawożenie. Czym tam podlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 7 Maja 2022 No właśnie ze tylko woda i bio tabs 1 na roślinę dany ze 3 tygodnie temu. Tydzień temu dokładnie woda plus orgatrex @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemot85 49 Napisano 7 Maja 2022 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 7 Maja 2022 @kemot85 dobrała się do tabsa dosyć agresywnie. Dasz radę zdjęcie bez lampy zrobić w naturalnym świetle ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Green 4,309 Napisano 7 Maja 2022 Jak gleboko dales tego tabsa? @Udyr czu to popalenie od azotu? @kemot85 ja prze 3-4 tygodni leje tylko wode bo orgatrexa dajesz na poczatku zeby aktywowac glebe. Moze za duzo tego oegatrexa dostala. Wszystkie takie rosliny sa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach