Wojmax 21 Posted May 30 @Brazil Munster A jaka jest różnica między tymi małymi popcornami a zwykłymi topami? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brazil Munster 505 Posted May 30 Nie będzie zbity tak jak na gorze. Ale kopać i tak będzie. i raczej nie będzie tak dojrzały jak te na gorze Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted May 30 @Brazil Munster Dzięki wielkie z wyjaśnienie, jeśli chodzi o ilość to mówisz że na ten moment gdybym ściął to miałbym już 40g czy przewiduje aż ile będę miał jeśli doprowadzę ją do końca bez żadnych przykrych niespodzianek? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brazil Munster 505 Posted May 30 Nie No mowa o dojrzałej roślinie. Na ten moment nie ma raczej takiej opcji. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 Siema roślina wygląda następująco: Jedno pytanie mam czy to może być chermienie i czy na wszelki wypadków to usunąć czy nie mam się o co bać? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Wojmax któryś raz z kolei takie obawy widzę. To części żeńskiego kwiatu, tylko rosnące w randomowych miejscach. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 @Udyr Dzięki wielkie uspokoiłeś mnie! Teraz zauważyłem że od dołu żółkną mi liście więc dzisiaj podałbym jej: 2ml Grow 3ml Bloom 1.5ml PK Co o tym sądzicie? Ps. Wydaje mi się że mam początek deficytu azotu liście od spodu żółkną i przenosi się to na wyższe warstwy rośliny. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 Liście: Co uważacie powinien dolać dziś 1ml Grow czy coś innego proponujecie?@Udyr Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Wojmax nie wiem jaka jest dawka z tabeli Twoich nawozów. Ja bym dał pół labo 3/4 dawki zalecanej. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 @Udyr Czyli 3ml? To dużo moim zdaniem a dodatkowo podlewać Bloomem i PK? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Wojmax no pk i bloom to na 2 tyg przed ścięciem odstaw dopiero. Daj pół dawki grow żeby nie popalić, mineralnymi i tak szybko zareagujesz jak coś. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brazil Munster 505 Posted June 5 Kwestia ile czasu ci zostało ? Bo szkoda tez ładować azot zbędnie jeżeli niedługo masz robić ścinkę. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Brazil Munster Właśnie ! Żądamy wieku planta, bo ni chu chu nie chce mi się liczyć 😄 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 @Brazil Munster @Udyr A więc jest to 96 dzień roślinki czyli jestem w trakcie 14 tygodnia (warto dodać że data jest liczona od puszczenia kiełki z nasionka plus miałem po drodze mały problem z korzeniem który w połowie się urwał przy przesadzaniu) od przełączenia świateł minęły 42dni czyli dziś mija 6 tydzień flo. Przewidywana data ścinki to 24.06 czyli za trzy tygodnie, aczkolwiek warto tu nadmienić że jest to tylko przewidywana data, a prawdę mówiąc celuje w bursztynowo mleczne trihomy lub bursztynowe więc to może się przedłużyć o jeszcze jakiś tydzień tak na moje. Zamierzam przed ścinka ostatni raz jak będę podlewał to podlać wodą z lodem plus wlorzyć patyczek w łodygę a na dodatek przez ostanie trzy dni zgasić totalnie światło. Dziś osobiście podlałbym: 1ml Grow 3ml Bloom 1.5ml PK Na 1.5l wody Co o tym sądzicie Ps. Trihomy jak narazie są przezroczysto-mleczne. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Wojmax może być, najwyżej przy następnych podlaniach coś skorygujesz i później woda do końca. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 5 @Udyr Zamierzam jeszcze raz i po raz ostatni wlać nawóz 11 czerwca, chodź obstawiam że to i tak nie będzie dwa tygodnie przed ścinka tylko z 3 może nawet 4 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Udyr 1,015 Posted June 5 @Wojmax trzymaj się ram 2-3 tygodnie przed ścięciem co do lania wody. Zbyt szybko by zjadła co ma w ziemi i liściach. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brazil Munster 505 Posted June 5 Daj jej teraz grow co by nie wyjadła się za szybko. i zobaczysz jak będziesz później. Ostatni tydzień sama woda plus możesz dodać miodu. co do ciemni to 24h jest wystarczające. Nie wiem czy coś zmieni 3 dobry ciemni. Ale możesz próbować. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wojmax 21 Posted June 7 Jutro w teorii powinienem podlać samą wodą ale zrobię wyjątek i dodam Terra Grow 3ml, gdzie pełna dawka to 5ml. Co o tym myślicie? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Brazil Munster 505 Posted June 7 Będzie git. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites