Wojmax 92 Napisano 29 Marca 2022 @Tester Mógłbyś na zdjęciu mi to pokazać bardzo bym był wdzięczny 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Marca 2022 @Wojmax ciachaj tak żeby pięter zostało jak najwięcej, potem lst, nie pieść się z nią 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 31 Marca 2022 Jeśli chodzi o podlewanie to zawsze stosowałem jedną zasade wsadzałem mały palec w doniczke ⅓ wystarczy gdy po wyciągnienciu do palca było przylepione bardzo mało źemi znaczy to że czeba podlać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 31 Marca 2022 To raczej czuć po prostu na paluchu. Ja zawsze palucha pcham jak bej jestem pewien. ale waga donicy swoje powie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 2 Kwietnia 2022 Dama wygląda dobrze poniżej wysyłam parę fotek. Dzisiaj postanowiłem zrobić FIM (albo topping jak nie wyjdzie ;)). Potem z odrostów tak jak proponowaliście zrobił bym LST. Zaznaczyłem na zdjęcie gdzie bym uciął. Co o tym myślicie? Mam pomysł aby jutro podlać roślinkę Terra Grow 1ml/1l co o tym uważacie? Chciałbym na wegu trzymać ją do 24 kwietnia, a następnie przełączyć ją na tryb flo, więc dokarmiał bym ją nawozem raz na dwa podlania. W ten sposób użyje w sumie około 6ml nawozu a potem to wiadomo Terra Bloom plus PK. Co o tym myślicie? Jestem troszkę ograniczony czasowo, a pozatym w zapasie muszę mieć tydzień lub dwa, żeby trihomy dojrzały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Kwietnia 2022 Elegancko. Ładna jest. Tnij ciut niżej może 2mm niż zaczyles i powinno być git na fim. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 2 Kwietnia 2022 Ciąć razem z ostatnim piętrem czy bez? Pozatym co z nawozami lać jutro ten Terra grow czy nie bo to nic nie da i tylko problem może z tego być? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Kwietnia 2022 Tnij tak jak zaznaczone. szczerze narazie nic jej nie potrzeba. Wyglada na mega zdrowa i bez żadnych niedoborów. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 2 Kwietnia 2022 I jak myślicie dobrze uciąłem czy tym razem tylko topping? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 2 Kwietnia 2022 Zdjęcie nr2. Przy liściach z góry wychodzą Ci 2 łodygi, które po obcięciu roślina potraktuje jako stożek wzrostu, ruszą szybciej. W miejscu cięcia, gdzie były liście widać że kolejne odrosty - łodygi już się budują, z racji ich początkowej fazy będą lekko za tymi z niższej partii, które już są bardziej rozwinięte. Więc roślina idzie na 4 główne szczyty. Ale tam gdzie ciąłeś mogłeś trochę za nisko uciąć, pozbywając się stożka wzrostu. W najlepszym wydaniu wyjdą 3 lub nawet 4, w najgorszym żaden lub jeden czy dwa kolejne. Wszystko wyjdzie po czasie, nawet 2 tyg, ale jak ma wyjść to wyjdzie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 2 Kwietnia 2022 Myśle ze moment ogarnie się. warunki jak będą dobre to moment i będzie puszczała nowe pędy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 3 Kwietnia 2022 @Udyr @Tester A co wy o tym wszystkim sądzicie? A pozatym to według was powinienem dziś podlać nawozem czy wodą (zamierzam roślinę na wegu trzymać jeszcze 3 tyg)? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 3 Kwietnia 2022 Masz roślinę zdrowa na maksa. Zero jakiego kolwiek niedoboru. Bez sensu pompować nawozy które mogą ja przychamowac. jedynie coś na korzenie zapodać jeżeli posiadasz. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 3 Kwietnia 2022 @Wojmax wodą, mają wszystko czego potrzebują jeszcze. Przed przełączeniem jej dasz albo zaraz po przełączeniu na 12/12 jak zacznie mocno wzrastać. Ciemna i ma takie ładne ostre krawędzie liści, ładne toto. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 644 Napisano 3 Kwietnia 2022 Przypominam, że niedobory CaMg wychodzą po czasie.Dobrze znać jakość swojej wody w okolicy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Kwietnia 2022 Witam wszystkich czytelników! Warunki typu wilgotność, naświetlanie, odległość od lampy itp. niezmienna. FIM był przeprowadzony dokładnie tydzień temu. Dziś miałem w planach zrobić LST. Co o niej sądzicie? (Pije jak szalone około 750ml na 2 dni, korzystam z taktyki z wagą ;)). @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Wojmax chyba pić się jej chce bo jakaś oklapnięta, nie lej jej nawozów na razie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Kwietnia 2022 @TesterPo LST podleję. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Wojmax lst mogłeś wcześniej robić, ile masz zamiar trzymać jeszcze na wegu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojmax 92 Napisano 9 Kwietnia 2022 @Tester Do 24, 25 che przełączyć na flo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach