Jump to content

Recommended Posts

@Eddie Plant nie za bardzo można mieszać canna z biobizem. to podobno wywołuje jakieś zaburzenia mikroelementów czy mikro organizmów. niepamiętam, robiłem taką mieszanke w zeszłym roku, raz podlałem canna a innym biobiz i nie za bardzo mi poprzednia uprawa wyszła.

47 minut temu, Eddie Plant napisał:

@grolsch3 nie zauważyłem tego tematu przed pw xd można mieszać biobizza z rhizotonikiem?

pewnie, że można (masz też AlgaMix z Biobizz'a)

EDIT: no dobra, skoro praktyk stwierdza, że coś tam nie tak było to nie ryzykuj (chociaż nie wiem co mogło być nie tak)

Edited by bingobum

tym razem wole nie ryzykować. poprzednio mieszałem canna z biobizem. ale jak napisał grolsch3 w swoim poście nie powinno sie mieszać mineralnego z organicznym. bo rezultat czuć podczas palenia. zywica powinna pachniec i smakować cytrusowo po curringu też w smaku powinno być czuc nute owocową, moja tego nie miała, pachniała ziołem a w smaku smakowała czarnym pieprzem. nie żartuje. paliłem w fajce wodnei i w vapku. smakowało tak jakbym posypał topa czarnym pieprzem. 

@grolsch3

moze znasz substytut biobizz microbes , cena tego trochę mnie blokuje przed wydaniem tej kasy.
przypuszczam ze na rynku znajduje się odpowiednik biobizz microbes w niższej cenie . No ale jak nie będzie to zamawiam 

Edited by Juras80

@Juras80 TNC Bactor s13- herbatka kompostowa.

Ecothrive - to samo

Wormcastings- opór życia dodaje. Są tam mikroorganizmy. Tylko musiałbyś lightmixa z kokosem wymieszać bo za dużo azotu by miały. Wszystko znajdziesz na Amaz 🙂

ino nie bierz kokosu w brykiecie, straszny syf.

Albo jakiś dobry kompost z ziemią zmieszaj i tam też będą mikroorganizmy.

14 minut temu, grolsch3 napisał:

@Juras80 bez sensu zakup. Ty masz w opór tych specyfików, masz dostęp do polskiego rynku (chodzi żeby dostać produkt na 'już')? Wyślę Ci moje propozycje 😂

Tylko Amazon w grę wchodzi. 
chętnie się dowiem co by kupić 

Godzinę temu, Eddie Plant napisał:

@grolsch3 a co powiesz o bio heaven? Najdroższy specyfik od biobizza i najbardziej ciekawy

Sam używam i widzę dobre efekty. Obecnie jadę na biotabs ale heaven tez dodaje co jakiś czas 

@Eddie Plant ogólnie ja cały czas stoję na stanowisku, że wszystko potrzebne jak i wszystko już było. Zobacz co @Udyr podaje z biobizza, masz wszystko co trzeba plus dodajesz mocniejsze pk od kogoś innego. Jak masz kwit na heaven to sobie kup, wyselekcjonowane amino, zawsze się przydadzą jako dodatkowy kop bez mieszania wszystkiego. Tak jak @Juras80 napisał, pomaga ale i bez tego zdrowo by rosły