Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 Hej ostatnio zauważyłem że niektóre z moich liści zaczęły żółknąć oraz pojawiły się na nich dziwne brązowe jak i jasno zielone plamki nie wiem czy to deficyt któregoś z pierwiastkow czy może jakiś grzyb lub schorzenie totalnie sie nie znam czytałem że automaty mogą często chorować podczas kwitnienia nie ukrywam ze przydalaby sie pomoc eksperta.(roslina jest swiezo po plukaniu) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Lutego 2022 @Aerozol3k ja tam nie widzę problemu, ten liść lekko żółty prawdopodobnie usycha naturalnie tak jak powinien @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 8 Lutego 2022 Wydaje mi się że zadużo fosforu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Lutego 2022 Co masz za ziemię i jak i ile razy płukana? Po liściach to klasyczny niedobór siarki. Jeżeli mam rację to grubo musiałeś ją przepłukać bo siarka raczej nigdy nie jest problemem (jako niedobór). Ale to tylko moje zdanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 Canna Terra Professional, 2 razy plukana za pierwszym razem od razu po przedsadzaniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Lutego 2022 Godzinę temu, Aerozol3k napisał: Canna Terra Professional, 2 razy plukana za pierwszym razem od razu po przedsadzaniu No to jak dla mnie pozbyłeś się dużej ilości składników odżywczych. Nie wiem co lałeś, czy inne składniki są w dobrej proporcji, ale po zdjęciach, przynajmniej dla mnie, to są niedobory siarki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) To jakieś pomysły co mam z tym zrobić ? Nalać moze nawozu za kilka dni jak gleba trochę przeschnie w składzie jest siarka (bio flores) Edytowane 8 Lutego 2022 przez Aerozol3k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 8 Lutego 2022 ja bym sadził od nowa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 Myślisz że padnie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Lutego 2022 5 minut temu, Aerozol3k napisał: To jakieś pomysły co mam z tym zrobić ? Nalać moze nawozu za kilka dni jak gleba trochę przeschnie w składzie jest siarka (bio flores) Nie chce Ci źle doradzić, ale przeczytaj to https://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/nawozy/ogranicz-straty-azotu-z-nawozow-i-jednoczesnie-zadbaj-o-siarke,115414.html @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 Wygląda właściwie jak siarka to fakt, a czy wiesz jakim pH robiłeś płukanie ziemi ? To też się mogło skopać przy takiej akcji. I te żyłki jasne na ciemnym tle trochę jakby magnezowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 8 Lutego 2022 @Aerozol3k nie padnie, ale wyjdzie z niej masakrycznie mały plon, szkoda czasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 2 minutes ago, Udyr said: Wygląda właściwie jak siarka to fakt, a czy wiesz jakim pH robiłeś płukanie ziemi ? To też się mogło skopać przy takiej akcji. I te żyłki jasne na ciemnym tle trochę jakby magnezowe. Nie za bardzo kranówkę lałem , te objawy pojawiły się przed płukaniem odważyłem się na to bo nie wiedziałem co jest grane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @Aerozol3k Nie rozumiem czemu wybrałeś takie rozwiązanie od razu. Jw ktoś napisał, pozbyles się sporej ilości żarcia w ziemi która była żyzna, i takie cuda się pojawiają. Zamiast płukać od razu wystarczy samej wody dać, roślina to jakoś przejje. I faktycznie plon będzie mały, traktowałbym ta roślinę już bardziej jako trening. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 11 minutes ago, Udyr said: @Aerozol3k Nie rozumiem czemu wybrałeś takie rozwiązanie od razu. Jw ktoś napisał, pozbyles się sporej ilości żarcia w ziemi która była żyzna, i takie cuda się pojawiają. Zamiast płukać od razu wystarczy samej wody dać, roślina to jakoś przejje. I faktycznie plon będzie mały, traktowałbym ta roślinę już bardziej jako trening. A jakieś odżywki nie dałyby rady jej pomoc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @Aerozol3k Nie wiadomo co masz tam w ziemi. Przy płukaniu najlepiej użyć pH i ec metru żeby wiedzieć co jest grane. Zaznaczam tylko że opieram się na wiedzy teoretycznej w tej kwestii. Bo lać na pałę nawozów nie ma sensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) No nic jak to sie mowi czlowiek uczy sie na bledach to moja pierwsza stycznosc z hodowaniem czegokolwiek 😅 . jutro kupie ten kwasomierz i dam znac 🙄 Edytowane 8 Lutego 2022 przez Aerozol3k @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 8 Lutego 2022 19 minut temu, Aerozol3k napisał: No nic jak to sie mowi czlowiek uczy sie na bledach to moja pierwsza stycznosc z hodowaniem czegokolwiek 😅 . jutro kupie ten kwasomierz i dam znac 🙄 Jak pierwsza styczność, to jakie temperatury masz w namiocie? Dzień i noc dla roślin? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 8 Lutego 2022 @Aerozol3k broń buk kupować ten wciskany w ziemię 😄 Bo czuję w kościach, że taki chodzi Ci po głowie. Btw, nie mam dysortografii. Taki mam styl pisania 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aerozol3k 0 Napisano 8 Lutego 2022 @grolsch3 dzień ok 27-30 noc 23-22 @Udyr o takim właśnie myślałem 😂 czyli lepiej ten papierek uniwersalny z wodą destylowana? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach