Gość Napisano 5 Lutego 2022 Witam. Postanowiłem się jakoś odwdzięczyć temu forum i poprzez zdobywanie doświadczenia wpadłem na pewien pomysł. Miałem problem ze zrobieniem dziur w doniczce (nie mam wiertarki xd), przyczepiałem drut na taśme do doniczki, wiatrak mieszający robił swoje - taśma często się odlepiała, a wtykanie giętkiego druta w ziemię bywało nie raz męką xd Więc wymyśliłem takie o to cudo (wydaje mi się, że nigdzie czegoś podobnego nie widziałem): ucinamy jakies 10 cm elastycznego drutu do LST(to czy potrzebujemy 6 cm czy 14 zależy od rośliny i jej wielkości/fazy), owijamy na łodydze drut ale w miarę zostawiamy luz, by łodyga mogła się prawidłowo rozwijać, owijamy drut wokół łodygi i naginamy go razem z łodygą w stronę którą chcemy. Możemy dosłownie w każdą stronę wygiąć drut. No zresztą popatrzcie na zdj. O co mi chodzi: Niby nic a pomocne, przynajmniej mi bardzo ułatwiło życie. 🙃 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @Bloodwyn to zadna nowośc, mozesz kupić gotowe klipsy czy jak np ziomek ma drukarkę 3D i drukuje gotowe "kotwice" albo klipsy w formie litery T @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) A co powiecie na taką wizje treningu? 😄 Edytowane 6 Lutego 2022 przez konopny_janusz 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz Sam jesteś globus 😄 co Wy cudujecie 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz Janek jak zawsze Painta ma w formie 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2022 @Udyr haha dobra ja jestem globus a ty piłka 😄 @ArteK painta polubiłem od czasów Windowsa 95 na lekcjach infy rysowało się w tym kiedyś 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz scroga robisz tak jak by. Pomysł nie zły ale wydaje mi się, że zabierze dużo światła którego nie przepuści dalej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 6 Lutego 2022 @konopny_janusz widać😁 dobrze Ci idzie🤪✊ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Lutego 2022 7 minut temu, konopny_janusz napisał: @Udyr haha dobra ja jestem globus a ty piłka 😄 @ArteK painta polubiłem od czasów Windowsa 95 na lekcjach infy rysowało się w tym kiedyś 😄 Moja kobieta mówi podobnie, piłka na długich nogach 😄 więc wiele się nie pomyliłeś 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romanek 39 Napisano 5 Lutego 2023 @mirecki Chyba ze pilka/globus beda przezroczyste 😆 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Lutego 2023 @romanek jest to jak najbardziej wykonalne i nie trudne ale czy wykonanie opłacalne czasowo no to tak już nie wiem 😜 to można spokojnie zastąpić innymi treningami, myślę że z o wiele lepszymi efektami 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Lutego 2023 @konopny_janusz Ulepszyłem twój projekt, wprowadziłem kilka poprawek, jakie warto, abyś wziął pod uwagę. Projekt nazwałem "gra o tron". Trochę się nasiedzisz, ale warto :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romanek 39 Napisano 6 Lutego 2023 @Zielone krainy projekt ideal.. poza treningiem ja tu widze dobre nawozenie z dodatkiem naturalnego co2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 6 Lutego 2023 @Zielone krainy widzę minusy tego rozwiązania pierwszy to czas, a drugi taki że połamią się gałązki a w najgorszym przypadku wbije ci się do dupy gałąź jak źle usiądziesz. Wszystko po to by na koniec wyszły gówniane topy, jakościowo słabe, ja podziękuję 😄 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Lutego 2023 @konopny_janusz To jest hydro , człowieku tylko musisz wykorzystać łazienkę i sedes. Nawozy byś lał do spłuczki i po zrobionej robocie spłukujesz, czyli nawozisz. Spróbuj co ci szkodzi? :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Lutego 2023 @Zielone krainy nie uprawiam już, ani w ziemi a tymbardziej w hydro, bo na moje potrzeby jarania nie potrzebuje takich ilości. Ale ty możesz spróbować powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) @Zielone krainy jakbyś próbował moonrocka to jest to przede wszystkim oszczędność bo wystarczy kulka wielkości kozy z nosa by nieźle porobić i nie ma żadnego opóźnienia, od razu jest uderzenie haju, po czym stopniowo się zwiększa. No i nie musiałbyś palić tej swojej accapulco gold którą popaliłeś azotem : D Edytowane 7 Lutego 2023 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Lutego 2023 @konopny_janusz Płyń po morzach i oceanach, tylko nie wpadnij na mielizny marynarzu bajkopisarzu :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 8 Lutego 2023 @Zielone krainy ty może Mickiewiczem zostaniesz? Wszyscy płyniemy, ty też, tylko więcej dymu przepuszczasz przez płuca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Lutego 2023 @konopny_janusz Nie dymu tylko pary, ja niczego nie palę, a dym jest efektem spalania. Waporyzator natomiast podgrzewa materiał, a nie go podpala. ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach