mirecki 755 Napisano 1 Lutego 2022 Siemka. Wapnowal ktoś z Was glebę na out? Wapno znacznie spulchnia glebę z tego co wiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Ja wapnowałem dolomitem pod drzewkami owocowymi 3 lata temu, do dzis sie ph podwyzszone utrzymuje. Polecam. Spulchnienia gleby nie zauwazylem, moze nie tym okiem patrzylem Edytowane 1 Lutego 2022 przez Niemedyczny_Użytkownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 1 Lutego 2022 @Niemedyczny_Użytkownik mi o zwykle wapno chodziło @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niemedyczny_Użytkownik 88 Napisano 1 Lutego 2022 A to nie, bez sensu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 5 Lutego 2022 @mirecki masz proporcje na 100l ziemi perlit 30l dolomit 50 garsci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 5 Lutego 2022 @Różyczka u mnie w tym sezonie będzie mączka bazaltowa zamiast perlitu, dodatkowo guano i mikoryza a co do dolomitu to jest on ze mną od startu aż do późnego vega @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Różyczka 14 Napisano 6 Lutego 2022 @mirecki jak dasz tak jak napisalam to gwarantuje drzewa po 2-3 metra i biohumus i to wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 6 Lutego 2022 @Różyczka ten sezon lecę trochę bardziej na grubo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach