Kaszli 48 Napisano 21 Stycznia 2022 Witam growerow i growerki 🙂 Może kilka słów wstępu, jest to moja pierwsza uprawa sezonówek, i pierwsza w życiu Fotoleracja. Doświadczenie nie jest duże bo tylko 3 projekty na automatach. Dwa pierwsze do zapomnienia, ale ostatni był ciekawy , nie zanudzając do sedna: 2x Triple G- RQS 2x Passion Fruit - DUTCH Szafa 80x80x180 Lumatek 200w Donice 15l materiałowe Ziema plagron growmix Odzywki Plagron grow, bloom, sugar-royal, green sensation, magnez od AN, terpinator. Planuję krótkiego wega jakieś 3/4 tygodnie zobaczymy jak to pójdzie. Sam nie wiem czego się spodziewać i jak trenować: samo LST, czy połączone z topingiem, więc będę podejmował decyzję na bieżąco. Oczywiście mierniki posiadam Ph i EC/ppm. Liczę na feedback od Was z wytykaniem błędów i poradami. Fotoleracje aktualizował będę co tydzień, im dalej w las tym pewnie częściej. Mam nadzieję że nie będziemy się nudzić 👌😉 3..2..1 starujemy!! Dzień 1 Wilgotność 70/75% Temperatura 25/20C 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Stycznia 2022 @Kaszli póki co wszystko książkowo więc nie ma się czego czepiać ale chciałbym zobaczyć tu cięcie łba, 4 tygodnie Wega i siatkę bo przy takim sprzęcie topy by urosły ciężkie jak jaja mamuta 😂 Powodzenia życzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) @onyx o siatcę też myślę, zobaczymy jak to będzie, nie wiem nawet kiedy miałbym ja rozłożyć przed przełączeniem czy po itd..., za tydzień, dwa będę wiedział, albo linaczej będę widział więcej. Pozdro Edytowane 21 Stycznia 2022 przez Kaszli @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Stycznia 2022 @Kaszli ogólnie przy siatce proponował bym ciut dłuższego Wega bo najpierw byś ciał łeb a przed przełączeniem postawił siatkę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 23 Stycznia 2022 Siema Jak myślicie dać jej czas czy '' kibel'' ☹️? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Stycznia 2022 @Kaszli Jak masz miejsce na tą chwilę to daj jej szansę. Chociaż ciężko to widzę bez pierwszych właściwych liści... 😕 Nie ma ona tam takiej błonki na środku ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 23 Stycznia 2022 (edytowane) @Udyr @Udyr nie ma błonki, docelowo zostają 4. Dobrze, że wykielkowalem 5, właśnie na takie psikusy, męczy się dziewczyna 😉 41 minut temu, Udyr napisał: @Kaszli Edytowane 23 Stycznia 2022 przez Kaszli 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Stycznia 2022 @Kaszli 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 27 Stycznia 2022 Siema Dzień 7 Temperatura: 26 dzień /21 noc Wilgotnośc: 70 dzień / 76 noc Dziś dostały śladową ilość ukorzeniacza (power roots). Zastanawiam się czy nie są za małe jak na 7 dzień?? Nie mam porównania, dotychczas tylko automaty, to po 7 dniach były zdecydowanie większe.. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 27 Stycznia 2022 @Kaszli Nie masz się czym przejmować, dopiero zaczną się rozrastać. Cierpliwości 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 27 Stycznia 2022 @Udyr Dzięki za odpowiedź. Jeszcze się nie przejmuje, takie luźne przemyślenia, bo na tym etapie to raczej i tak nie mam za bardzo wpływu, no chyba że bym coś przekombinował i naprzykład je przelał, a staram się tego uniknąć 😅 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 27 Stycznia 2022 D9brze jest, masz sezona więc zrobisz tak dużego na vegu jak ci pasuje 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 31 Stycznia 2022 Dzień 11 Uznałem że 4 sezony na tej powierzchni mija się z celem 😅 Przesadziłem je do docelowych doniczek i zostały 2 panny :Passion Fruit,Triple G co do treningu to polecą głowy no i siatka. Jak można zmienić nazwę tematu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 31 Stycznia 2022 @Kaszli Poproś @Tester, powinien to ogarnąć. 80x80 powinno dać radę 4 upchnąć. Ale skoro czujesz się pewniej z 2 to spoko, siateczka prawilnie 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Lutego 2022 @Kaszli jak dobrze to poprowadzisz to przy takiej mocy lamp powinieneś zebrać nie mały plon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Lutego 2022 ...z 4 roślin xd dodaj dwie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 1 Lutego 2022 @onyx mam taką nadzieję 😉 zastanawiam się na jakiej wysokości założyć siatkę? 30 cm od donic będzie ok? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Lutego 2022 @Kaszli Nigdy nie robiłem scorga więc ci nie powiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 1 Lutego 2022 @Kaszli zależy ile wega dasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaszli 48 Napisano 1 Lutego 2022 @Andi Nie wiem ile dam wega.... do momentu aż wypełnią powierzchnię boxa, nie do końca rozumiem Twoją odpowiedź 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach