KaczyHS 0 Napisano 14 Stycznia 2022 Witam, Jutro wybieram się do sklepu zakupić rzeczy do złożenia pierwszego boxa. Nie chcę aby sprzedawca wcisnął mi coś co kompletnie nie będzie mi potrzebne. Uprawę będę prowadzić w nieużytkowym budynku i tu mamy pierwsze pytanie, czy wentylacja i filtry będą mi potrzebne? Na chwile obecną wiem że potrzebuje: -donice -ziemie -żarówki + odbłyśniki -box -nawozy -termometr -sterownik oświetlenia -kwasomierz (czy jest on wgl. potrzebny do automatów?) Czy to wszystko co wymieniłem powyżej będzie ok na start, może o czymś zapomniałem lub z czegoś zrezygnować? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 14 Stycznia 2022 (edytowane) jakaś gruba uprawa czy skromny box? miernik pH jest zawsze potrzebny niezależnie czy automat czy sezon Edytowane 14 Stycznia 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 14 Stycznia 2022 @KaczyHS tak. Musisz wiedzieć ile chcesz krzaków zeby wiedzieć jaki box, jesli bedziesz wiedział jaki box dobierzesz oswietlenie i wentylacje. Jesli dom to "pustostan" musisz zadbać o temperature w dzień zycia rośliny przy auto nie ma problemu bo mozesz jechać oswietleniem 24h zeby utrzymać temperature. Wentylacja jest niezbednym elementem kazdej uprawy filtr nie koniecznie chociaż mieszkając w polszy dobrze go mieć..😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach