Sensei 43 Napisano 17 Lutego 2022 @Udyr Czyli poczekać ten pierwszy tydzień z wycinaniem ? No powiem Ci poszły jak szalone 😄 Blooma dawać mniejszą dawkę czy przeczekać też ten 1szy tydzień? I pytanie bo podobno w fazie kwitnienia w nocy powinno być 16-18 stopni a w ciągu dnia 26 a nie wiem czy uda mi się wykręcić taki wynik. Zazwyczaj mam ok 23-24 w ciągu dnia i 20-21 w ciągu nocy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lutego 2022 @Sensei lepiej lekko cieplej jak jest niż zbyt zimno, z wycinaniem daj jej chwilę dopóki nie zawiąże kwiatków. Nie stresuj ich niepotrzebnie. Niska dawkę blooma możesz dać, ale naprawdę niską. Tak tylko żeby wprowadzić trochę pk do systemu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 17 Lutego 2022 @Sensei 70cm lampa = weg 15-30cm = flo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Lutego 2022 @Sensei dlatego w twoim przypadku siatka zdała by egzamin, nie dość że jesteś w stanie odseparować każdy szczyt większy od siebie by dostawały dużo światła to jak urosną grube i ciężkie pały to nie będziesz musiał wiązać, a urosną takie uwierz mi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 17 Lutego 2022 @Lemon Gelato u mnie na 30% i 100% światła liście zwijaly się w lodeczki i musiałem dac wyżej lampę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 17 Lutego 2022 @Brazil Munster Ja teraz mam 15cm od najwyższego szczytu lampa 80% z 200W a za tydzień wjedzie już 100% światła i po tygodniu topmax @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 17 Lutego 2022 @Lemon Gelato i nie pali Ci szczytów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 17 Lutego 2022 To jest właśnie duży minus dawania kilka plantów na taką powierzchnie. Nie ma jak treningów robić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 17 Lutego 2022 (edytowane) @Lemon Gelato mam po bokach pełno pączków to wole mieć trochę wyżej , żeby wszystkie miały dużo światła .@onyx Słuchaj , właśnie mam siatkę 60x60. Na jakiej wysokości mogę założyć? Tylko muszę ja rozpracować bo jak zakładam z haczykami , które były w zestawie to robi się 40x40.. @konopny_janusz Zrobiłem więcej , planowo były dwie ale zakładałem , że może nie wykiełkować np 1 a potem 1 paść przez nieudolną uprawę ale jakoś wyszły i mam busz z 4 roślinami , następnym razem 2 rośliny i myślę , że efekt będzie porównywalny I mam problem z wilgotnością. box w tym samym pokoju co suszę pranie i mam ok 70% wilgotności w środku.ogólnie w ciągu dnia ok 50%. Muszę zastosować osuszacz czy są jakieś inne możliwości? I jeszcze jak mają noc to mogę normalnie je podlewać i np coś przy nich robić (oczywiście bez światła tylko np latarka w telefonie) Edytowane 17 Lutego 2022 przez Sensei 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Lutego 2022 @Sensei póki nie ma kwiatostanów to bez przypału ale jak już będą to musisz jakiś osuszacz zastosować i do 50% jeszcze da radę przebyć przez flo ale musi być zajebista cyrkulacja powietrza Jeżeli chodzi o siatkę to zrób tak że by było dobrze 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 17 Lutego 2022 @Sensei Trytytkami ją, trochę inwencji 🙂 Albo ładnym białym sznurkiem i do słupka trytką, nie puści. Za ch... 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 17 Lutego 2022 @Udyr właśnie tak zrobiłem , pomyślałem o tym samym 😄 Jutro wrzucę fotki nie będę ich za bardzo oświetlał. Na razie umocowałem nad roślinkami. Zamocować ja tak aby włożyć wszystkie najmniejsze szczyty czy pośrodku? Nie chcę już podkładać pod siatkę , żeby były szersze bo rozerwą mi boxa te dzikie kobiety 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 18 Lutego 2022 @Sensei jak już kwitnienie rozkreci się to nic ni3 swiec nawet w nocy. Lepiej nie ryzykować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 21 Lutego 2022 Dzień 40/ 7flo. Siatkę rozmontowałem i zamontuje na nowo. Jest dziki busz. Temp 22.5 wilgotność ograniczyłem do 40-50% aktualnie jest 45%. lampa 35cm nad roślinkami 70% mocy lampy. Wentylator mieszjący dąłem nad lampę , żeby miały jak najwięcej światła. za kilka dni chcę uciąć trochę liści bo jest ich zdecydowanie za dużo . Polałem im dwa razy alga bloom z ukorzeniaczem i wszystkie dobrze to przyjęły oprócz roślinki z którą wcześniej był ten problem. Znów białe końcówki i zrobiła się bardzo zielona. Chyba ma uraz do azotu. Narazie dam jej spokój bo naprawdę leje małe dawki. Jak podlewałem aktualnie 3l na 4 roślinki to dawałem 2ml alga bloom oraz 2ml power roots Czyli 2ml z odżywkami a 1l samą wodą. Ph w normie . Wody w okolicach 6 , sprawdziłem ziemie również okolice 6. Pojawiają się włoski. Tylko mam problem aby do wszystkich pączków po bokach docierało światło. Są mniejsze i zasłonięte. Cały czas odginam liście ale jest ich za dużo. Mogę obciąć trochę z nich? Tak z 5 na roślinę by się przydało. chociaż tych największych. Dolnymi później się zajmę bo aż tak nie przeszkadzają. No i jak mówię będę montował ponownie siatkę . 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 21 Lutego 2022 Za 2 tyg to będzie busz 😄 zobaczysz zresztą sam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Lutego 2022 @Sensei jasne, dolne śmieci można wywalić. Ale daj im się dobrze uformować na górze. Potem fryzjer i będzie las palmas 🙂 PH też możesz już powoli kierować w 6.3-6.5, niby przyswajanie papu na kwitnięcie lepiej działa w tych zakresach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Lutego 2022 @Sensei z power rootsa możesz już zrezygnować bo roślina ma się teraz skupić na tym co jest u góry a nie tym co na dole Liście możesz obrywać co parę dni by roślinę oswoić z tym a będzie mniej stresowała się ich utratą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 25 Lutego 2022 Dzień 44/11flo. Panny są coraz ładniejsze i mają już intensywny zapach ale to jeszcze nie jest to. Leje im samo alga bloom. Podlewam 2l wody z 2ml alga bloom co dwa dni. Ale planuję zwiększyć od przyszłego tygodnia dawkę do 2ml na 1l wody. Po odstawieniu power roots rośliny zrobiły się bardziej jasno zielone a jedna , która miała problem odżyła. Temp w ciągu dnia między 23-24 a w nocy ok 21 stopni. a lampa na 75%. Wilgotność ok 50% , muszę z tym walczyć. Kupię jakiś osuszacz tylko nie mam na niego miejsca w środku. Lampa już jest na maksa u góry ( jeżeli chodzi o haczyki). Będę musiał zamontować ją bez tych linek i dać ją jak najwyżej do góry bo najbliższy szczyt jest 22cm od diod.. Dzięki siatce zaprowadziłem lekki porządek , staram się odginać liście i dawać światło pączką, które są niżej. Jakieś porady, spostrzeżenia? Kiedy mogę dać lampę na 100%? Aktualnie mam 75% a myślę , żeby dać już im pełnię światła. I jeszcze czy już dawać pk 13/14 czy poczekać 1-2tyg? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 25 Lutego 2022 Daj im ruszyć z kopyta bo dopiero jest sam początek.. Więc lej samego blooma. Światło na 100% to bym dał ale na ostatnie 3 tyg. Co do osuszacza to możesz postawić to w tym pomieszczeniu co box i też będzie git 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sensei 43 Napisano 2 Marca 2022 Dzień 49/16 FLO. Jak narazie jest wszystko dobrze. Dziś zrobiłem mocnego fryzjera(garść liści). Lampę podniosłem 15cm wyżej i od najbliższego szczytu jest teraz ok 25cm i 75% mocy. Temp 23.5-24.5 dzień , 21-22 noc. Wilgotność między 40-55%. . Woda ma PH ok 6.5. Ziemia również. Podlewam Alga bloom 3ml na 2l wody. A dziś pierwszy raz dałem pk 13/14 ( 1ml na 2l wody). Rozwijają się chyba prawidłowo. Jakieś spostrzeżenia? Może dodać jakiś nawóz? Ja osobiście mam nadzieję , że zetnę do połowy kwietnia i na majówkę będę miał coś swojego 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach