Grennleaf 0 Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Siema , kilka dni temu pojawił mi się taki problem ? Podlewalem dwa razy dziennie , na wieczór były pod lampą CFL w greenboxie. Chyba już nie da się ich uratować ? Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Grennleaf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @Grennleaf utopileś te rośliny, sadzonka takim stadium nie potrzebuje więcej jak 50-100ml co drugi dzień Z tego jedna jest tak bardzo wyciągnięta jak by wgl nie miała dostępu do światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 17 Grudnia 2021 Mordo to w jakich dawkach podlewać na początku po wykiełkowaniu jak jest czas wege , i jak potem stopniować więcej. To ewidentnie jest od utopienia czy może od światła ? 3 godziny temu, onyx napisał: @Grennleaf utopileś te rośliny, sadzonka takim stadium nie potrzebuje więcej jak 50-100ml co drugi dzień Z tego jedna jest tak bardzo wyciągnięta jak by wgl nie miała dostępu do światła Mordo to w jakich dawkach podlewać na początku po wykiełkowaniu jak jest czas wege , i jak potem stopniować więcej. To ewidentnie jest od utopienia czy może od światła ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 17 Grudnia 2021 @Grennleaf czy ty ogólnie je trzymasz na parapecie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 17 Grudnia 2021 2 minuty temu, onyx napisał: @Grennleaf czy ty ogólnie je trzymasz na parapecie? Nie no co ty , mam samoróbkę boxa 18 minut temu, Grennleaf napisał: Mordo to w jakich dawkach podlewać na początku po wykiełkowaniu jak jest czas wege , i jak potem stopniować więcej. To ewidentnie jest od utopienia czy może od światła ? Mordo to w jakich dawkach podlewać na początku po wykiełkowaniu jak jest czas wege , i jak potem stopniować więcej. To ewidentnie jest od utopienia czy może od światła ? Sa jeszcze one do uratowania czy sobie dać spokój i zacząć od nowa . Jestem początkujący na ten temat .. więc zajrzałem na forum po jakieś porady żeby widzieć efekty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ChinQuan 92 Napisano 17 Grudnia 2021 no swiatla to one napewno nie maja. Pokaz zdjecie tego box. A do tego tak jak wyzej.. wody zdecydowanie za duzo . masz w doniczce dziury od dolu? Jesli tak to nie podlewaj tego przez kolejne 2-3 dni az zmienia bedzie sucha. Ja podlewam zawsze jak widze ze roslinka delikatnie opuszcza liscie na dol. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Grudnia 2021 @Grennleaf Wyciągnięta, więc braki światła, a do tego przelana, jak to automaty to daj sobie spokój i zaczynaj od nowa, jak to fotoperiody to są do odratowania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 W dniu 17/12/2021 o 15:21, ChinQuan napisał: no swiatla to one napewno nie maja. Pokaz zdjecie tego box. A do tego tak jak wyzej.. wody zdecydowanie za duzo . masz w doniczce dziury od dolu? Jesli tak to nie podlewaj tego przez kolejne 2-3 dni az zmienia bedzie sucha. Ja podlewam zawsze jak widze ze roslinka delikatnie opuszcza liscie na dol. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 Zacznę chyba na nowo , po zakiełkowaniu mogę od razu do dużej doniczki usadowić ziarno ? To co ile podlewac i w jakich ilościach ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, Grennleaf napisał: Zacznę chyba na nowo , po zakiełkowaniu mogę od razu do dużej doniczki usadowić ziarno ? możesz Godzinę temu, Grennleaf napisał: To co ile podlewac i w jakich ilościach ? tak aby była wilgotna gleba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 6 minut temu, Andi napisał: możesz tak aby była wilgotna gleba A jaki masz sprzęcik do mierzenia pH ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf jeżeli to automaty to najlepiej je dać od razu do docelowych donic 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf mozesz zaczynać od nowa ale proponuje zmienić oswietlenie bo jak tak sie powyciągały guzik z tego bedziesz miał. Ile ta żarówa ma Lumenów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Grennleaf napisał: A jaki masz sprzęcik do mierzenia pH ? nie mam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 2 godziny temu, ArteK napisał: @Grennleaf mozesz zaczynać od nowa ale proponuje zmienić oswietlenie bo jak tak sie powyciągały guzik z tego bedziesz miał. Ile ta żarówa ma Lumenów? Nie pisze ile ma lumenów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf znalazłem podobną, to jest zarówka fotograficzna ma tylko 5100lm wiec to duzo za mało. Jakie masz wymiary boxa ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 5 minut temu, ArteK napisał: @Grennleaf znalazłem podobną, to jest zarówka fotograficzna ma tylko 5100lm wiec to duzo za mało. Jakie masz wymiary boxa ? 45x45x100 Teraz, Grennleaf napisał: 45x45x100 Jak kupie taka sama tylko że 300W , to będzie ok chyba , czy nie na to patrzeć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf ja na twojim miejscu kupił bym panel ledam. Na dole strony masz kalkulator wpisujesz powierzchnię boxa i obliczy Ci ile lumenów potrzebujesz. Jesli nie chcesz leda. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 Słuchaj, a wentylator jest tak bardzo potrzebny do tego wszystkiego czy może być bez ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf oczywiscie. Wiesz z tego co widze bardzo duzo pytasz, to dobrze nawet bardzo bo widać ze chcesz siw rozwinąć, tylko zadajesz bardzo podstawowe pytania gdzie np w dziele początkujący znajdziesz naprawde wiele cennych wskazówek porad. Bardzo dobrze ze pytasz, tylko najpierw musisz zrozumieć podstawowe podstawy. Odpowiadając na Twoje pytanie tak wentylacja jest potrzebna do cyrkulacji powietrza w boxie, dodatkowo jesli nie chcesz zapachu konopi w domu pomieszczeniu jest takie coś jak filtr węglowy który neutralizuje zapach, do tego filtra też potrzebna jest wentylacja. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach