Grzechoczący Grzechotnik 1,951 Napisano 19 Listopada 2021 @Luigi to wyciągu nie masz takiego, żeby mocno zasysał chłodne powietrze. Nie wiem czy na weg za bardzo Ci się nie zrobi truskawka. Jak dasz bardzo wysoko źródła światła (załóżmy mh i kolejny led) żeby się lekko wyciągały (nie wiem jaka wysokość boxa) to moim zdaniem, bez zewnętrznego zabudowania namiotu, nie uda Ci się utrzymać temperatury w środku. Nawet wyłączając wyciąg na dłużej niż to zdrowe dla mj. Ciepło z radiatorów czy ogólnie lamp od razu uniesie się wyżej i nie zostanie zatrzymane. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, że ledy to akurat dużo ciepła nie wytwarzają. Chociaż pamiętam, że ktoś tu narzekał na wysoką temperaturę pracy Marsa :) masz nad czym myśleć. Ja bym budował boxa dla boxa, ale może mówię tak tylko dlatego, że tak zrobiłem. Z ręką na sercu, szczerze, na razie mi się to sprawdza. A jak będzie trzeba to cienki styropian i żadne zimno mi nie straszne 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach