Gość Zielone krainy Napisano 28 Stycznia 2022 @konopny_janusz Zapewniam cię, że nie wie, ale to nie ważne:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy pobierz sobie program o nazwie WireShark wybierz używany interfejs sieciowy wlan0 (wifi), eth0 (przez kabel) czy jaki tam używasz, kliknij start i zobaczysz jakie pakiety przychodzą i wychodzą od ciebie. Zdziwisz się Edytowane 28 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Stycznia 2022 @konopny_janusz To ziomek czemu tu jeszcze siedzisz uciekaj :D Ja tam jestem spokojny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy twoja spokojność jest pozorna, w rzeczywistości czujesz strach 😄 Ja jestem spokojny. Elon Musk wysłał mnie na księżyc i tam uprawiam w ekstremalnych warunkach. Edytowane 28 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Stycznia 2022 @konopny_janusz Ziomek nie czuje, jakbym czuł to bym ci powiedział, obecnie, jestem po zbiorach, niczego nie uprawiam, zioło mogę dojść szybko zutylizować, chronię się w necie, niczego nie sprzedaje, nikomu nie daje, to co mam jest tylko dla mnie, więc się nie boję, jakbym miał się bać, to za chwilę tego, co mam, by nie było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy kurde no to mam tak samo z jedną różnicą. Ostatnie twoje zdanie "jakbym miał się bać, to za chwilę tego, co mam, by nie było" u mnie wyglądałoby tak "jakbym miał się bać, zostawiłbym to co mam, by przyjąć na siebie to co ma mnie czekać".' Ale w necie się nie uchronisz bo twój dostawca u jakiego opłacasz transfer danych zawsze będzie wszystko wiedział. Więc tu masz -1 punkt No chyba że każdy przestrzega RODO i twój dostawca kasuje wszystkie logi nie patrząc na nie i ma wyjebane. Edytowane 28 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Stycznia 2022 @konopny_janusz Rób, jak chcesz twoje życie, ale nie rozumiem, twojej logiki , jakbyś się bał ,to byś zostawił to sobie, aby czekać na co ? Na wpadkę z większym plonem ? :D @konopny_janusz Dostawca nie wszystko widzi, pewne rzeczy da się zamaskować, widzi tylko część, u mnie dostawca nie widzi, że tutaj jestem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 28 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy tutaj wchodzi element prawdopodobieńtwa. Zarówno w przypadku mniej plennej uprawy, ale częstszej JAK I uprawy więcej plennej ale rzadszej TAK SAMO SIE BOJĘ (Czyli wcale). Nie patrzę na uprawy w ten sposób ile gram mi wyjdzie - bo to zależy od mnóstwa czynników. Wnioskuję, że uprawa non-stop jest bardziej ryzykowna niż uprawa od czasu do czasu, bo każdy dzień niesie za sobą nowe wyzwania i ryzyko, być może pracownik sieci energetycznej o nazwie Adam Nowak w dniu YYY dostrzeże że włączyliśmy właśnie panel do uprawy. Może twój sąsiad wyczuł zapach bio-growa przez okno w dniu ZZZ, to wszystko są przypadki Edytowane 28 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Stycznia 2022 @konopny_janusz No rozumiem , ale zdajesz sobie sprawę z tego, że większa uprawa jest zagrożona większymi konsekwencjami prawnymi w razie wykrycia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy rozumiem, ale rozumiem też, że uprawa non-stop niesie ze sobą dużo większe ryzyko, bo jest obarczona czasem, ciągłym czasem, nie ma przerwy, non stop uprawiasz, każdy dzień to nowe wyzwanie, nowe ryzyko, sąsiad poczuje zza okna zapach bio-growa, cannazymu czy rhizotonika (który w mojej opinii śmierdzi rybą) i lecisz : D czas, przede wszystkim CZAS jest tutaj ryzykiem Jakbyś miał zabić człowieka wolałbyś zabić 120 ludzi w ciągu 1 dnia czy codziennie przez 120 dni po 1 człowieku zabijać? Załóż, że 120 to gramy z planta. Po obu akcjach masz tyle samo. W którym z tych dwóch przypadków policja zdążyłaby zgromadzić więcej dowodów na ciebie? Edytowane 29 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2022 @konopny_janusz Dla mnie uprawa to zabawa, a im mniej masz tym mniejsze ewentualne konsekwencje w przypadku wpadki, ale wpadka nie powinna wystąpić, jak człowiek działa w sposób odpowiednio zamaskowany i nie jest pleciugą w swoim środowisku, ale potrafi trzymać język za zębami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Stycznia 2022 @Zielone krainy wpadka zawsze może nastąpić, nikt w sieci nie jest anonimowy, ale można zmniejszyć ryzyko wykrycia używając np przeglądarki Tor Browser, robiąc zakupy osobiście, nie mówiąc nikomu o uprawie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2022 @konopny_janusz Wykrycie pewnych jednostek wymaga sporych środków, zaangażowania sił, pozwoleń , nie uzyskają tego dla dwóch roślin na własny użytek, bo to bez sensu, zainwestowane środki wielokrotnie przekroczyłyby zyski i o to w maskowaniu chodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy dane są dla nich dostępne, oni nie potrzebują środków by po nie sięgać Edytowane 29 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2022 @konopny_janusz Dobra zostawmy to, bo to nie ma sensu :) Wystarczy tego tematu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy ok, dla mnie niewykrywalność w necie zaczyna się od momentu kiedy odłączę się od sieci za której transfer płacę, albo przyłączę do innej, gdzie ktoś za mnie płaci, wtedy wszystko co zrobię jest na tego kto za mnie płaci Edytowane 29 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2022 @konopny_janusz Ja nie mówię, że nie da się kogoś wykryć, ja jedynie twierdzę, że więcej środków trzeba zaangażować, by wykryć daną jednostkę i w stosunku do wykrycia zaangażowane w tym celu środki będą zbyt wysokie, więc wykrycie będzie nieopłacalne. Jak byśmy byli bossami narkotykowymi, to ok szukaliby nas po świecie, serwer po serwerze w innych państwach, a w tym wypadku to , gdy masz tylko na własny użytek swoje pieczarki, to mają cię szukać? :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 29 Stycznia 2022 (edytowane) @Zielone krainy a propos pieczarek, to uwielbiam je w zapiekankach czy pizzy 😄 aż mi się smak zrobił kurde Ale wracając do tematu to dla mnie mniejsze ryzyko uprawiać raz a grubo (oczywiście w graniach rozsądku, a nie np. że ktoś chce 5 kg suchego z uprawy) niż non-stop a mniej, bo czas uprawy jednak według mnie przeważa nad ilością w gramach jak chodzi o poziom ryzyka wykrycia. Edytowane 29 Stycznia 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 29 Stycznia 2022 @konopny_janusz Pieczarki dzisiaj szamałem w gulaszu. Jak chodzi o twoje podejście do tematu uprawy to rozumiem, co kto woli, ja wole częściej, a po mniej, bo w razie wpadki łatwiej jest się wytłumaczyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 30 Stycznia 2022 @Zielone krainy Już kurde wypiła 1,5 litra jutro chyba znowu muszę coś lać. Sama woda czy nawozy jeśli tak to jaka dawka? Zdjęcie planta wrzucę wieczorem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach