MJ 0 Napisano 15 Października 2021 Witam przychodzę z pytaniem Mam roślinki 14 dni odmiana super lemon haze Ziemia uniwersalna Podlewam co 3 dni Nawóz dopiero dzisiaj zacząłem stosować biohumus Roślinka przestała rosnąć od 7 dni i nie wiem co robić Wszystkie 5 przestały rosnąć jeszcze dodam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 15 Października 2021 @MJByć może za mało światła lub złe pH @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Października 2021 @Piotr111111 lub to i to @MJ czy one są posadzone centralnie obok siebie? Ziemia uniwersalna ma to do siebie że cholera wie jakie ma startowe pH i nie wiadomo z jakim pH wodą podlewasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 15 Października 2021 @onyx Raz sadziłem na uniwersalnej ziemi i po dwóch tygodniach roślina umarła ze względu że miała cholernie małe pH już nic nie mogłem zrobić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 15 Października 2021 @Piotr111111 dlatego bez sensu oszczędzać na ziemi, sprzęt trochę kosztuje a worek dobrej ziemi to 50zl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 15 Października 2021 @onyx Ja tam w bardzo się cieszę/bo mam lampę hps i ona mocno grzeje i przez 2 dni miałem w boksie/28/30 stopni udało mi się za pomocą lepszą wentylacją uzyskać25/27 stopni Max 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJ 0 Napisano 15 Października 2021 No nie mam czym sprawdzić pH ale zamówię chyba miernik i sprawdzę ale z tego co rozumiem co jest coś nie tak skoro tak wygląda w 2 tygodniu? Na opakowaniu ziemi pisze od 5,7 do 6,7 ph Ale myślę że jak na 2 tydzień to małe są te sadzonki ale nie wiem dlatego wolę zapytać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 15 Października 2021 @MJ ta ma 16 dni, Kiedyś miałem ten sam problem co ty, przekonałem się na własnej skórze że dobra ziemia i miernik to podstawa jeśli zadbasz o ph wody którą podlewasz będzie git pomysł o ziemi bo to nie jest duży wydatek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJ 0 Napisano 16 Października 2021 Rozumiem ale jest szansa że jeszcze podgoni coś? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 16 Października 2021 @MJ jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJ 0 Napisano 16 Października 2021 Dzięki wielkie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MJ 0 Napisano 16 Października 2021 @Mlodygrower pytanie co masz za sprzęt, ziemię, odżywki itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 16 Października 2021 @MJ@MJ odżywek. Jak na razie nie dałem żadnych, jak widać na tym etapie roślina jeszcze ich nie potrzebuje to nie będę na siłę pchał podlewam sama woda, za każdym razem przed podlanie mierze ph wody, a woda stoi w temperaturze takiej samej jak panuje w boxie, temperatura w środku dzień 25st 70% wilgotnosci, a w nocy 21st wilgotność ta sama 🙂 cykl świata 18/6 Ziemia : PLAGRON GROWMIX Swiatlo: MARSHYDRO TS600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach