Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 @Barney's to wina ph ziomek a nie wody ani nawozów jak ja nieleje żadnych nawozów tak samo wody daje tyle ile potrzeb a to wina ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2021 Poczekaj aż liście się podniosą @Piotr111111 liscie są w dole czyli za dużo podlewasz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 @Barney's nie bo gdy jest słabe ph to tak sie dzieje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Listopada 2021 9 minut temu, Piotr111111 napisał: nie bo gdy jest słabe ph to tak sie dzieje liście nie wydają się sygnalizować złego ph @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2021 Gadaj zdrów ale ona zolknie od przelania tym bardziej że liście odpadniete albo szukasz pomocy albo będziesz uczył nas @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Listopada 2021 Piotrek w jakiej ziemi ty ją masz? Kiedy i jakie nawozy dostała już w życiu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2021 @KlausKörner wszystko już napisał Przecież to ewidentnie przelane pH nie ma nic do tego A jak pH jest zle to przez to że korzenie gniją 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 @Szym przelać nie przelałem bo wiem a ph pewnie mam zakwaszone bo jak jest ph up i ph minus to bawiłem się z tym i dodawałem ph minus z 4 kropelki później up z 4 i tak sie bawiłem do upadłego a nie wiedziałem że nie można tak się bawić i pewnie od tego zakwasiłem glebę @KlausKörner Plagron Light Mix dostała tylko raz pure enzym i power roots @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Listopada 2021 Masz miernik? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 @KlausKörner mam tylko mi się rozkalibrował i musze go skalibrować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Listopada 2021 To sprawdź ph Ale wiesz też to, że jest przelana. 🤷🏼♀️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 @KlausKörner czyli te liście żółte co gniją i powoli odpadają to od przelania ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 11 Listopada 2021 Też, bo przelana m. in. nie przyswaja skladnikow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barney's 271 Napisano 11 Listopada 2021 Ja pierdole przecież to pisałem Idź beczkowóz weź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 11 Listopada 2021 Daj jej wysuszyć się bo w pizde dostanie to nic z niej zaraz nie bedzue. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Listopada 2021 Tak mi się coś wydaje że azotu ma aż nad to a i liście opadnięte od nadmiaru wody. "Ważysz" donice na rękę czy wkładasz palec w glebę? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 11 Listopada 2021 (edytowane) @mirecki jak włożę prawie cały palec to czuje lekką wilgoć ale naprawdę lekką a powierzchnia sucha jak pustynia a nie dawno podlewałem @mirecki w poniedziałek o 1 w nocy podlałem je Edytowane 11 Listopada 2021 przez Piotr111111 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Listopada 2021 @Piotr111111 podsusz lekko i zobaczysz. Lepiej jest nieco roślinę przesuszyć niż przelać bo korzenie mogą zacząć gnić. Ph sprawdź @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 11 Listopada 2021 Powierzchnia Może wyschnac i na drugi dzień. A na samym dole może być Chujnia. Ja bym odpuścił teraz wode na kilka dni. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr111111 192 Napisano 12 Listopada 2021 @Brazil Munster trochę wydłubałem od dołu donicy to ziemia sie kruszy tak jak by nie była mokra @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach