bingobum 125 Napisano 19 Września 2021 Żeby sobie ułatwić nieco życie, przygotowuje roztwór do podlewania od razu na tydzień. Dzisiaj podczas podlewania poczułem paskudny smród i chociaż początkowo niezbyt się tym przejąłem (organiczny nawóz śmierdzieć w końcu musi), ale teraz się zastanawiam czy to nie był błąd i czy bakterie które się zapewne namnożyły w roztworze czasami nie będą szkodliwe i czy nie zaburzy to wchłaniania... co myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Września 2021 @bingobum powinno być dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Września 2021 Te bakterie to raczej pomocne są dla rośliny. A zapach? Na przykład zapach zgniłych jajek zawiera związki siarki, a siarka głównie jest pobierana z powietrzem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 20 Września 2021 @Ważniak na stronie producenta piszą, że nawozy trzeba rozrabiać przed samym podlaniem, bo z czasem może "stracić swoje właściwości" 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 20 Września 2021 Powinieneś robić jak producent zaleca. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 20 Września 2021 Wiem jak śmierdzi bio grow 😄 Bio bloom będzie przyjemniejszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ważniak 191 Napisano 21 Września 2021 Natknąłem się na coś takiego jak złe bakterie, lubią się namnażać w hydro przy wysokiej temperaturze wody. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach