sahara 7 Napisano 10 Sierpnia 2021 Witam,czy ktoś pił kiedyś herbatę z marihuany ? Jakie są po tym odczucia ? Czy mogę do tego użyć również liści cukrowych z trichomami? I co najważniejsze czy mogą one być świeże ,zaraz po ścięciu czy trzeba je uszyć ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 10 Sierpnia 2021 @sahara trzeba by zapewne przeprowadzić dekarboksylacje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Sierpnia 2021 @sahara Możesz zrobić herbratę, ale bez dekarboksylacji nie będzie miała żadnych właściwości psychoaktywnych, ot po prostu napój i nic więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 12 Sierpnia 2021 Dziękuję za info. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KryspieK 92 Napisano 16 Sierpnia 2021 @sahara - po lekturze napewno zrobisz z trawki wszystko! 🙂 Smacznego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 16 Sierpnia 2021 Super , pozdro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 17 Sierpnia 2021 @sahara daj znać jak Ci wyszło i jakie wrażenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Sierpnia 2021 Z tego co wiem,to herbatę robi się z korzeni marychy. Nawet jak zioło zdekarboksyluje, to nic cennego nie rozpuści się w wodzie. Zwykły napar z liści. W dniu 11/08/2021 o 14:03, Zielone krainy napisał: @sahara Możesz zrobić herbratę, ale bez dekarboksylacji nie będzie miała żadnych właściwości psychoaktywnych, ot po prostu napój i nic więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @KlausKörner W sumie logiczne. THC w wodzie się nie rozpuszcza. Może jakby do herbaty wlać tłustego mleka to zioło po dekarboksylacji dawałoby efekt. Niktórzy piją herbarę z mlekiem, więc można by spróbować. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 17 Sierpnia 2021 Dziękuję za odpowiedzi,źle się wyraziłem ,nie tyle o herbatę mi chodziło,tylko o napój ,nawet na mleku.I czy mogę sobie taki susz po dekarboksylacji przechowywać w słoiku i w razie ochoty zrobić napój co zadziała psychoaktywne. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 17 Sierpnia 2021 Z tym mlekiem to też źle wytłumaczone,bo nie o mleko w zasadzie chodzi a o masło 85%tluszczu które później pije się z mlekiem. Zioło po dekarboksylacji możesz przechowywać w słoiku,raczej długo. Możesz je nawet zjeść. Musisz ziolo zdekarboksyowaca potem albo zjeść, albo rozpuścić to co cenne w tłuszczu lub spirytusie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 17 Sierpnia 2021 @sahara THC rozpuszcza się w alkoholu i tłuszczach, jak ugotujesz zioło po dekarboksylacji w tłustym mleku, to powinno się THC w jakimś stopniu w tym tłuszczu rozpuścić, więc jakiś efekt haju powinien się pojawić, zawsze możesz dorzucić z dwie łyżki masła do tego, by zwiększyć ilość tłuszczu w tym napoju. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sahara 7 Napisano 17 Sierpnia 2021 Super, dzięki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach