Tester 1,408 Napisano 8 Października 2021 6 godzin temu, Luigi napisał: Siemanko. Krótkie pytanie, szybkie fotki. Jak tam specjaliści ocenią? Kiedy gotowa do cięcia? już by była tylko czy odpowiadają Ci takie trichomy, może jeszcze poczekaj aż więcej bursztynu się pojawi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 8 Października 2021 @Tester Czeka mnie jeszcze flush, więc myślę, że ona sobie dojdzie. Ogólnie zastanawiam się co z tymi nazewniczymi "Pistils" - włoskami. Moje są w pełni brązowe, co podobno nie jest zbyt dobre, nie wiem jak wasze teorie. Wiem też, że zmiana ich koloru to nie zawsze dojrzałość, ale też stres i inne warunki. Ogólnie no szło już robić flusha z tydzień temu. Na moje oko trichomy spoko, na początek chciałbym wystartować różne stadia upalenia. Taki etap to raczej taki mental high, zobaczymy ile tego bursztynu finalnie wejdzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 8 Października 2021 @Luigi ja bym poczekał na mocne mleko. Wtedy z rośliny wydobywa się to co najlepsze. Smak, zapach o działanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 8 Października 2021 @Dobry_Człowiek! no ale flush w tym momencie zaszkodzi? Jak ją przepłukam i będę lał sama wodę nim sobie dojdzie jeszcze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 8 Października 2021 (edytowane) @Luigi ja zaczynam lac samą wode 2,3 tygodnie przed planowaną ścinką. Nie zaszkodzi. Roslina ma w sobie wystarczająco pokarmu zeby przetrwać do końca lejąc samą wode. Z resztą im więcej pierwiastków wypluczesz tym lepiej bedzie smakować zioło. Edytowane 8 Października 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 8 Października 2021 @Dobry_Człowiek! tak też uczynię, 2-3 tygodnie to może za dużo będzie, ale w zasadzie ostatni raz nawozu dałem tydzień temu, to kolejny nie zaszkodzi. Walne flusha z flawless finish, poczekam troche i kosze tego wariata małego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 8 Października 2021 @Dobry_Człowiek! czyli flusha nie robisz tylko lejesz sama wode na 2-3tyf przed scinka? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 8 Października 2021 12 minut temu, Brazil Munster napisał: @Dobry_Człowiek! czyli flusha nie robisz tylko lejesz sama wode na 2-3tyf przed scinka? @Brazil Munster tak teraz pierwszy raz dodalem do wody canna flush. Ale tylko jeden raz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 8 Października 2021 2 godziny temu, Luigi napisał: @Dobry_Człowiek! tak też uczynię, 2-3 tygodnie to może za dużo będzie, ale w zasadzie ostatni raz nawozu dałem tydzień temu, to kolejny nie zaszkodzi. Walne flusha z flawless finish, poczekam troche i kosze tego wariata małego. Zostalo ci 2 3 tygodnie do ściny? Ja napewno jedne z moich skosze za 3 tygodnie 😆 ciekawe co to bedzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 9 Października 2021 @Git raczej nie, raczej szybciej ja skosze niż 2 tygodnie. Zobaczymy 😎 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 9 Października 2021 @Luigi flush to nie, raczej sama woda do końca.. Elegancko to wygląda. Tydzień? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 9 Października 2021 (edytowane) @KlausKörner 82 dzień od kiełka. Końcówka 7-go tygodnia flow. Wczoraj poszedł sampel, oczywiście z jakichś dolnych partii, czyli chujowe trichomy, wysuszony w zaledwie 5 dni, ścięty jak jeszcze nawozy były, bez słoikowanka. Powiem tak, sądziłem, że to będzie gówno totalne nie nadające się do palenia w tym stanie. A tu zaskoczenie. Zapach taki ziemisto słodki, w smaku leciutko cytrus, żadnego siana, żadnego pieczenia w gardło (co prawda poszło z waporyzatora). Aż się nie mogę doczekać na finalny i poprawnie przygotowany produkt, a nie jedynie testowy 😄 Edytowane 9 Października 2021 przez Luigi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 9 Października 2021 @Luigi gdzie go suszyles? Bo zastanawiam się jak zrobię z suszeniem automata jak mam w namiocie sezoniaki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 9 Października 2021 (edytowane) @Brazil Munster powiem Ci, że na totalnej wyjebie go powiesiłem u samej góry Boksa, nad lampą. Cały cykl 18/6 normalnie chodził. Bez żadnych ciemni, oprócz tej 6h. Nad lampę przymocowałem kawałek kartonu, żeby jeszcze mniej dochodziło światła, więc w takim pół mroku powiedzmy się suszyła. A flusha zrobię dzisiaj tak czy tak. Nie podlewam jej tak często, żeby wyrobić z takim płukaniem. Walne z Flawless Finish dzisiaj i potrzymam parę dni jeszcze. Na aż taki bursztyn nie czekam. Gelato ma być Gelato 😄 Edytowane 9 Października 2021 przez Luigi 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 13 Października 2021 Siemanko. Kolejne szybkie pytanko. Jakie saszetki polecacie ? 58 czy 62% na kurowanko? Mam dylemat, nie wiem jak bardzo to wpływa na efekty. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 13 Października 2021 @Luigi ja używałem wczesniej 58% i bylo wszystko dobrze. Zioło suche i latwo sie kruszyło. Jedyny minus ze od tego kruszenia sporo miału zostało. Teraz używam 62% i ziolo strasznie lepkie i niewiem czy od tego ale zapach jest bardziej intesywny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 13 Października 2021 @Dobry_Człowiek! czyli w zasadzie nie wiadomo co lepsze 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 13 Października 2021 Raczej warto kupić to i to. I ocenić samemu 🙂 mi dziś przyszło 62. Ale do harvestu jest sporo czasu 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luigi 78 Napisano 20 Października 2021 (edytowane) Siemanko. Pragnę oznajmić, że Green Gelato, po około 14 tygodniach od pestki jest już w słoiku. Suszenie trwało koło 10 dni. Nie wyszło tego dużo, ładnych topków kilka, reszta to takie maluchy, ale nie ma co narzekać. Zapach bardzo przyjemny, cytrusowo-ziemisty. Wagowo, trzeba liczyć ubytki w postaci tego co jeszcze odpadnie, ale mocne 14g 😅 nie wiem czy się śmiać, płakać, ale na cuda nie liczyłem. Chuj, to pierwszy raz, nie jest to ilościowe, ale jakościowo jestem dumny. Fotorelacja trwa, Cheese dochodzi, niedługo ścinka. Poniżej fotki z trymowania : Edytowane 20 Października 2021 przez Luigi 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 20 Października 2021 Dobre i to mordo 😄 ladne obsypane po całości. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach