michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 Witam prawie złozyłem mojego 1szego boxa i na liscie nadeszła kolej na dziewczyny jakie mają być. Przechodząc do meritum chiałbym dogłebnie poszerzyć moja wiedzę na temat półautomatow bo jestem w tym zielony i czy nie warto byłoby go sprobowac niz leciec na automaty. Byłbym wdzięczny za podsunięcie kilka wartych uwagi odmian ( dla półautmat/automatu) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Wez sobie sezon. Czas do zbioru będziesz miał podobny. Nie dużo dłuższy. A jak chcesz auto to ci polecę green gelato od rqs. Ja trzymałem swoją kilka tygodni w małej puszce na parapecie, teraz już kwitnie siedzi w boxie. Albo w ogóle weź sobie na próbę zestaw z RQS, tam jest wszystko co potrzebujesz. Nasiona, puszka(donica), odżywki, ziemia(kokos) za 120zl czy coś. Ty będziesz miał PC Box? Tak to wyglada: To ostatnie zdjęcie to z przed 2 tygodni. Automat, 2 nasiona w zestawie, ale jedna puszka. Jedyne co, to wymieniłem po czasie ten kokos na normalna, dobra ziemię. Lepiej mi się z ziemią pracuje Albo same nasiona. Np LSD, łatwo się uprawia, Northern light, white widow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 @KlausKörner box 60/60/150 lampa mars hydro 600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Ooo to elegancko. To puszki nie bierz. A sezonów czemu nie chcesz? Miernik pH masz? Termometr, higrometr? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 @KlausKörner Moze to glupio zabrzmi ale gdy słysze sezon kojarzy mi sie z outem i dlugim czasie wiec moze zmienisz moje zdanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Tak czy inaczej to green gelato z RQS polecam, automaty potężna dawka thc ok 24% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 4 minuty temu, KlausKörner napisał: Miernik pH masz? Termometr, higrometr? Własnie o mało bym zapomnial dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Sezon rośnie nie wiele dłużej. Jak coś spieprzysz na wegu to nie są to nie odwracalne skutki. Po 30dniach przełączysz światło na 12h/12h i tyle. Kwitnie 60-70dni Ziemia? Jaką? Donice? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 @KlausKörner 30 dni po etapie sadzonki tak czyli jakies parenascie dni tak ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Box kupiłeś w zestawie od Marsa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 @KlausKörner nie nie sam zrobilem tylko lampe ogarnąłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Jak Ci wykiełkuje, wsadzisz do gleby i wyjdzie na wierzch, zobaczysz liście i pójdzie pod lampę, to 30 dni i możesz przelaczac Wyciąg jakiś zakładasz? Mieszające? O nawilżaczu pomysl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 Dobra raz kozie smierc sproboje tego soznowca niech strace 😅 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Pomyśl ziomeczku czy wszystko skompletowałeś. Bo wykiełkujesz nasiona a potem wyjdą kwiatki, że czegoś nie ma,a sadzonka rośnie. Pamiętaj że już lato, będą jeszcze upały. Wilgotność 60-80% warto mieć, trudno będzie zrobić to przy pomocy miski i szmaty. Zrób sobie check liste i odchaczaj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 Spróbuje wiec tego gelato jak zalecałes 😉 @KlausKörner Znaczy nie ogarnalem tylko tych mierników bo wczoraj skompletowalem ostatnia rzecz mama na mysli pompke ale narazie nie chce kupywac nasiona na juz bo gdy bede pewny rusze z kopyta 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Tylko to green gelato to automat. Ale szybko idzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 26 Czerwca 2021 Ziemie polecam ci plagron growmix, ma nawóz na 4 tygodnie. Jak nie chcesz spierdolić sobie uprawy to kup porzadny miernik ph (np. adwa ad12), i dobre nawozy. Terra Bloom, Terra Grow, Calmag, pk13/14 i plagron ph min / plus. No i musisz pozatym dużo czytać, bo łatwo coś zepsuć pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 1 minutę temu, fxxx1337 napisał: Ziemie polecam ci plagron growmix, ma nawóz na 4 tygodnie. Jak nie chcesz spierdolić sobie uprawy to kup porzadny miernik ph (np. adwa ad12), i dobre nawozy. Terra Bloom, Terra Grow, Calmag, pk13/14 i plagron ph min / plus. No i musisz pozatym dużo czytać, bo łatwo coś zepsuć pzdr a co sadzisz o nawozach od bioblizz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 26 Czerwca 2021 też mogą być, ja używam akurat plagrona większość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michas131 23 Napisano 26 Czerwca 2021 ziemia light mix i 3 nawozy od biogrow/bloom i max @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach