moly 0 Napisano 20 Czerwca 2021 (edytowane) mam w planach we wtorek przesadzić roślinki i dać na miejscowe, mają 2 tygodnie, jednak właśnie od wtorku zapowiada się nieciekawa pogoda i to chyba przez cały tydzień... może się coś stać roślinom? Edytowane 20 Czerwca 2021 przez moly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 20 Czerwca 2021 Godzinę temu, moly napisał: mam w planach we wtorek przesadzić roślinki i dać na miejscowe, mają 2 tygodnie, jednak właśnie od wtorku zapowiada się nieciekawa pogoda i to chyba przez cały tydzień... może się coś stać roślinom? 2 tygodnie nic nie mówią bo nadal nie wiadomo jaka ich wielkość, te chmurki w zasadzie też nic nie mówią bo nie wiadomo czy to będzie padać cały dzień czy np. przez 3 godziny. Aktualnie masz je w boxie czy na parapecie? Jak na parapecie to ja bym wysadził, piorun ich nie jebnie a w glebie nie przeleje ich, chyba że masz bardzo mokrego spota i woda się na tyle podniesie że zaleje. Możesz je w razie w podwiązać do czegoś żeby się nie wygięły i nie połamały. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moly 0 Napisano 20 Czerwca 2021 mam je na parapecie, na miejscówie i tak będą w doniczkach więc chyba ich nie zaleje, jutro jeszcze niby ma być git pogoda więc chyba jutro je przesadzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Czerwca 2021 @moly Jak w doniczce to poźniej w czasie upałów pilnuj żeby nie przesuszyć bo ziemia szybko wysycha w doniczkach. No i otwory oczywiście od spodu muszą być @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
moly 0 Napisano 24 Czerwca 2021 16 godzin temu, mleczyk napisał: @moly Jak w doniczce to poźniej w czasie upałów pilnuj żeby nie przesuszyć bo ziemia szybko wysycha w doniczkach. No i otwory oczywiście od spodu muszą być ofc otwory są, jak na razie codziennie deszcz więc chyba się nie muszę martwić ale i tak podlewam lekko ze stymulatorem korzeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlit13 7 Napisano 15 Lipca 2021 @moly jak po dwóch tygodniach z parapetu to nie wyglada źle 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach