Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) Witam wszystkich zaczynam swoją przygodę z growbox. Posiadam growbox o wymiarach 40 40 140. wentylator wlotowy 230V (zastosowałem wentylator lazienkowy) wentylator mieszkający 12v od komputera oświetlenie 2 żarówki led po 1500 lumenów oraz dioda LED cob 50w zimna (6000 6500k, jasność 5500lm, kat święcenia 120 stopni ziema ogrodowa na dnie keramzyt jak i na powierzchni ziemia mieszana z perlitem niedlugo będę miał taką lampę jeszcze Edytowane 21 Lipca 2019 przez Marcin_gd1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) tak wygląda moja roslinka po kiełkowaniu w growbox jest temperatura 28 stopni i wilgotnośc ok 51% Edytowane 21 Lipca 2019 przez Marcin_gd1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 trochę mały kiełek, kiełkujesz go jeszcze czy już w ziemi jest nasionko ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 w ziemi już jest @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 to trzeba poczekać na wyjście na powierzchnie roślinki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 założyłem pasek led rgbw i 2 żarówki po 1200lm i na aplikacji w odległości ok 20cm mam taki wynik jak myślicie będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 nie wiadomo czy ta aplikacja pokazuje dokładne pomiary a te ledy z tego co mi wiadomo nie są pod uprawę więc może być lipa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 21 Lipca 2019 opuść jak najniżej możesz oświetlenie i obserwuj czy roślinka się wyciąga jak się będzie wyciągać to dupa i trzeba zmieniać światło np na świetlówki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 21 Lipca 2019 ale to mam teraz opuścić juz światła i włączyć mimo że nic jeszcze nie wystaje z ziemi?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muraszcz 12 Napisano 21 Lipca 2019 @Marcin_gd1 nie jak wyjdzie z ziemi roślinka to dopiero włącz lampe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 22 Lipca 2019 @Marcin_gd1 tu będzie prowadzona fotorelacja ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin_gd1 13 Napisano 28 Lipca 2019 no niestety ale nasionko nie przeżyło zrobiło a się zielonea wokoło i ją wyrzuciłem teraz będę zaczynał od nowa Jak będę zaczynał dam znać Pozdrawiam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Lipca 2019 @Marcin_gd1 ok to leci fotorelka do niedokończonych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jinu 28 Napisano 15 Sierpnia 2019 @Marcin_gd1 kielkuj uzywajac eazy plug. Nie stracisz czasu i nasion @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach