point.99 239 Napisano 27 Czerwca 2021 @onyx co z rośliną po tym cropping? wrzuć nowe zdjęcia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Specjalny upik dla @point.99 Dzień 66/11 od przełączenia na 12/12 Roślina pozbierała się po łamaniu a w międzyczasie oglądałem kilka fotorelacji w których zastosowano technikę HST super cropping, różnica jaką miały odrosty po łamaniu była ogromna i pałki łamane były dużo bardziej obfite w kwiatostan niz te nie łamane dlatego myślę że tego typu trening zagości u mnie na dłużej pH w normie, nadal mam problemy z temperaturą a bez nawilżacza się nie obejdzie bo bez niego mocno temperatura skacze w górę ale też roślina nie wykazuje objawów zbyt dużego ciepła, to pewnie zasługa dwóch wentylatorów mieszających na dole i górze przez co cyrkulacja powietrza ratuje mi dupę Zdarzyło mi się uciąć kilka liści które zasłaniały odrosty, postanowiłem że poddam je dekarboksylacji, mianowicie wrzuciłem liście do słoika który zalałem tłustym mlekiem i dodałem łyżkę masła, całość gotowałem w garnku z ścierką na dnie w 90°C przez 4h, dzięki temu mamy pewność że THC nie ulega degradacji przez co wyciągamy maxa z wywaru który chcemy przygotować, istnieją jeszcze inne sposoby dekarboksylacji które są szybsze ale jak ktoś chce to priv, ogólnie z całości wyszła w sumie makubma którą wypiłem połowę z tego co przygotowałem i porobiła mnie tak że ja pierdole xD mam dość wrażeń na najbliższe tygodnie i pozostaje mi czekać co z tego wyrośnie Wstawiam też mema z dzisiejszej dramy Edytowane 27 Czerwca 2021 przez onyx 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 27 Czerwca 2021 @onyx z tą makumbą to pojechałeś🤣🤣🤣 , mem też dobry, czyli wszystko jak na razie ok to dobrze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 27 Czerwca 2021 @point.99 zrobiłem to tylko czysto eksperymentalnie myśląc że chuja z tego będzie bo roślina dopiero weszła w fazę kwitnienia a tu proszę jakie zaskoczenie xD 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 27 Czerwca 2021 @onyx jeśli uważasz że cropping pomógł to tak musi być. Sam myślę że zrobiłeś dobrze, trzeba eksperymentować bo dzięki temu się człowiek uczy, teraz na pewno jesteś bogatszy w wiedze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 @onyx W dniu 27/06/2021 o 21:38, onyx napisał: @point.99 zrobiłem to tylko czysto eksperymentalnie myśląc że chuja z tego będzie bo roślina dopiero weszła w fazę kwitnienia a tu proszę jakie zaskoczenie xD U mnie na razie deficyt liści. Dwa dziś koniec końców uciąłem ale wywaliłem. U ciebie to liście były duże, ja bym pewnie musiał z 10-15 uciac😝 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 28 Czerwca 2021 @KlausKörner dlatego ja każdy dobry liść który musiałem uciąć odkładałem do woreczka w lodówce aż się uzbierało kilka i dokonałem eksperymentu, nic się nie może zmarnować xd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 28 Czerwca 2021 I to jest patent. Tak zacznę robić. Wielkie thx. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 30 Czerwca 2021 @onyx kiedyś po zrobieniu masla zachcialo mi się eksperymentować i wygotowane już liście zalałam mlekiem i z tego mleka zrobiłam budyń. Fakt, moc była ale smak ochydny. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 1 Lipca 2021 @Czarownica71 smak obrzydliwy ale po dodaniu dużej ilości cukru jest znośne xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarownica71 64 Napisano 1 Lipca 2021 @onyx unikam cukru jak chce mieć fazę, nie wiem jak cukier na Ciebie działa ale u mnie faza jest mniej intensywna. A uwierz, że slodzikiem smakuje jeszcze gorzej 🤣🤣🤣 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lipca 2021 (edytowane) Dzień 75 Razem z @KlausKörner doszliśmy do wniosku że ani to nie jest lowrayder ani to jest 80% indica, to jest na pewno jakaś przewaga sativy więc teraz pytanie co to do cholery jest, wiem że jest za wcześnie na zidentyfikowanie co to, o ile wgl będzie taka możliwość. ogólnie roślina sobie powolutku kwitnie i jest to 20 dzień od przełączenia na 12/12 więc wy mi powiedzcie czy kwitnie w dobrym tempie czy wolno, na ten moment cały czas mam za dnia około 31-33°C oraz 40-50% wilgotności, podlewam 2l wody z pH 6.3 co 3-4 dni, raz odzywki raz woda Edytowane 6 Lipca 2021 przez onyx 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 6 Lipca 2021 @onyx mialem kiedyś quick critical+ od dinafem i liście miała jak typowa sativa. I miała przewage indica. Rośnie dobrze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lipca 2021 @Dobry_Człowiek! Czuje się bardzo zrobiony w konia z tymi nasionami 😅 finalnie ważne że rośnie zdrowo i tobie też tego życzę by twoje rośliny wyzdrowiały 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 6 Lipca 2021 @onyx zajebistego kota masz stary😁 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 6 Lipca 2021 @point.99 dzięki mordo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 7 Lipca 2021 W dniu 28/06/2021 o 21:01, onyx napisał: @KlausKörner dlatego ja każdy dobry liść który musiałem uciąć odkładałem do woreczka w lodówce aż się uzbierało kilka i dokonałem eksperymentu, nic się nie może zmarnować xd Doskonały patent, ja przez cały grow zbieram liście do wora i trzymam w zamrażarce, gdy przychodzi czas wszystko razem dekarboksyluję. Lepiej jak jest więcej :) 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 7 Lipca 2021 @fxxx1337 na pierwszym zdjęciu jest jak miałem wtyczkę wpięta i mars świecił w nocy a na drugi zdjęciu mam wpięta tak że już nie świeci Więc odwróć u siebie wtyczkę i powinno zadziałać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KlausKörner 880 Napisano 14 Lipca 2021 Siema. Jak to dzisiaj wygląda? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 14 Lipca 2021 (edytowane) @KlausKörner Dzień 83/28 dzień od przełączenia na 12/12 Ogólnie to ciągnie się to jak flaki z olejem xd Rośliny zdrowe, nie wykazują ani niedoborów ani przenawożenia, dostają raz papu a dwa razy wodę. Prawdopodobnie będę je łamał znowu ale to jak przyjdzie nowy namiot 60x40x120 ogólnie ciężko było znaleźć taki nietypowy rozmiar ale finalnie się udało i mam nadzieję to załatwi problem z nadmierną temperatura gdzie tryb święcenia mam w nocy a cieknie mam w dzień, jak świece to potrafi temperatura dojść do 36° więc nie jest za wesoło Zastanawiam się bo w sumie mam o jeden za dużo wentylator wyciągający i jak bym go dołączył do rury w której jest już jeden wentylator z filtrem weglowym to czy to zwiększy móc wyciągania gorącego powietrza? Główny wentylator to 100m3/h a drugi to 75m3/h Edytowane 14 Lipca 2021 przez onyx 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach