Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@piotet robiles oprysk z czosnku, a potem podlales? Ja tak kiedys zrobilem i mi sie plesn na ziemi pojawila. Nie masz tam plesni? Ja ekspertem nie jestem, ale wyglada na przelanie/gnicie korzeni. Sam jestem ciekaw opini ekspertow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@piotet oprysk z czosnku roślinie nie zaszkodzi. 

Liście na dole będą cały czas usychać na tym stadium rozwoju rośliny po prostu że starości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@piotet Moim zdaniem ta roślina jest przelana i do tego może być poblokowana ze względu na złe ph. Sprawdź co mówi ziemia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Najlepiej tak jak pisał @Zielone krainy sprawdź jeszcze ph. A wodę lej po całej doniczce aż puści dołem. Potem czekaj aż 2cm w głąb będzie ziemia sucha i proces powtarzaj i będzie git

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zielone krainy

@piotet  Płyn do mierzenia ph ziemi heliga kup. Raczej 2 dni dadzą radę, ale im szybciej tym lepiej, bo w złym ph roślina będzie miała problem z pobieraniem pokarmu z ziemi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@piotet najłatwiej kup gotowy preparat. Możesz też pogooglowac. Obniżyć można za pomocą np szyszek olchowych czy np torfu. Jeszcze pewnie inne sposoby by się znalazły ale wydaje mi się że gra nie jest warta świeczki. Zamów gotowy produkt albo kup w sklepie ogrodniczym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Napisano (edytowane)

Cofnij się do moich postów z 22 i 26 kwietnia.

Miałeś tyle czasu by zadziałać,

moim zdaniem już jest poblokowana  (tak jak wspomniał @Zielone krainy )i ciężko będzie aby wyzdrowiała. Do końca dociągniesz, plon będzie mniejszy, będzie pewnie kopał ale roślina będzie wyglądała coraz gorzej.

Tu nałożyło się kilka problemów i nawet ja bym chyba tego nie ogarnał.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Annigmato ph mierz kurier wiezie najwcześniej będzie jutro, ale raczej nic już z niej nie będzie, teraz pytanie brzmi czy te bobki będą coś kopały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@piotet w tej fazie kwitnięcia nie będą nic kopały. Ale myślę że dasz radę jeszcze ja do końca dociągnąć. Plon będzie mniejszy ale wątpię żeby całkiem umarła. Widziałem rośliny w gorszym stanie i jakoś do końca doszły. Nie poddawaj się i walcz o roślinę 

Ja miałem w pc boxie po przedziorkach prawie martwa ale dociagnales do końca i było parę g palenia. Nawet jest ta relacja na forum. Wiem że to było całkiem co innego ale też się nie poddałem do końca 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi