Szym 866 Napisano 20 Kwietnia 2021 chyba że @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Szym napisał: @Annigmato no niby tak, jednak ja bym hps zastosował Czy już @Szym nie kombinować i kupić tak jak na początku 2x2800k i2x5500k boje się ze mi wyjdzie 5 g z krzaka a myslalem raczej o magicznej 50 g stelaż poszedł już do spawania blat znaleziony fronty tez wentylacja jest teraz tylko światło które ak 47 najlepiej wybrać bo jest tego trochę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 20 Kwietnia 2021 @Annigmato tylko te świetlówki jak rozmieścisz żeby równomiernie barwa się rozkładała, to już tą bardziej żółtą wziąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Szym napisał: @Annigmato tylko te świetlówki jak rozmieścisz żeby równomiernie barwa się rozkładała, to już tą bardziej żółtą wziąć Czyli 4x2800 ? Te 3 panienek wyciągną 150g na tym automacie są jakieś specjalne nawozy do automatów aha i wpadłem ostatnio na pomysł mogę podlewać woda z gnojówka (krowia) akurat mam dostęp nieograniczony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Kwietnia 2021 @Annigmato fajnie ze masz dużo gowna hehe a tak serio to baaaaaaaardzo wysoko mierzysz jak na aktualna wiedzę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Dzielnicowy napisał: @Annigmato fajnie ze masz dużo gowna hehe a tak serio to baaaaaaaardzo wysoko mierzysz jak na aktualna wiedzę Dlatego wole zapytać kogoś doświadczonego co chciałby przekazać wiedzę i umiejętności a nie oceniał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 20 Kwietnia 2021 @Annigmato nie oceniam broń Boże radzę tylko dużo poczytać bo z tego co się orientuje na forum jest tego bardzo dużo inaczej to może nie być nawet pół z tego 50 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) 13 minut temu, Dzielnicowy napisał: @Annigmato nie oceniam broń Boże radzę tylko dużo poczytać bo z tego co się orientuje na forum jest tego bardzo dużo inaczej to może nie być nawet pół z tego 50 O tutaj już złożyłem 4x lensso85 w Cfl 2800k wentyl td160 filtr 160/240 i rurę zamówię na Azju.pl maja na metry a większości trzeba kupić 10 m szafka w budowie (80x50x100) gwinty i kable to kupie na miejscu jak już będzie stało termometr i miernik pH tez mogę na miejscu np później jakaś estetyka wentyl napewno obuduję i wyglusze i tak jak pisałem chciałbym zacząć Od ak47 czy @Dzielnicowy masz jakaś odmianę Indor lepsza na start . Później będę wymieniał na jakiś panel led ale to pandemia musi się skończyć Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) @Szym a hps 150w czy mocniejszy ? Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 20 Kwietnia 2021 🥸 balbym sie jakims krowim gownem podlac rosliny Jakis ukorzeniacz , starter pack , regulatory ph i tyle @Annigmato masz w menu kalkulator lumenow , policz sobie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 20 Kwietnia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, plant_4_U napisał: 🥸 balbym sie jakims krowim gownem podlac rosliny Ok spoko to już ogarnięte choć do ziemi mógłbym trochę dać @plant_4_U z tego hps 150 w mam 18000 a na 0.4m2 musiałbym mieć 20000 musiałbym czymś doświetlać a nawozy myslalem o tych biobizz tylko taki nwm ile tego na 3 krzaki brać Edytowane 20 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 20 Kwietnia 2021 @Annigmato maly starter pack 3 butelki po 250 ml wystarczy. Ze swiatlem tez powinno byc ok @plant_4_U kup dobra ziemie , canna czy cos To podstawa. Jak to mawial dziadek jak juz cos robisz to rob porzadnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Annigmato ja zawsze polecam świeżym Northern light auto od Royal queen seeds @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 7 godzin temu, plant_4_U napisał: @Annigmato maly starter pack 3 butelki po 250 ml wystarczy. Ze swiatlem tez powinno byc ok @plant_4_U kup dobra ziemie , canna czy cos To podstawa. Jak to mawial dziadek jak juz cos robisz to rob porzadnie. Boje się @plant_4_U o temperaturę z tem hps moja szafka 0.4m finalnie chciałem pane ledam ale to następne światło https://ledam.pl/product/panel-grow-led-25w-21x3w-high-power-led. @Dzielnicowy Northern light auto paliłeś to ? ziemia myslalem o tym https://www.hemp.pl/produkt/bb-all-mix-20l I chyba te nawozy ale coś jeszce szukam https://www.growweed.pl/pl/p/BioBizz-INDOOR-Try-Pack-250ml-zestaw-nawozow-i-boosterow/259?gclid=Cj0KCQjw9_mDBhCGARIsAN3PaFN1-Bpusm1xni6yP79vfnjyuRO16zcLwIzO-SoqUCEvhiSetywzkoQaAqjKEALw_wcB @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Annigmato Zawsze mozna cooltube zamontowac do hps i dac nawilzacz. Najlepiej to zainwestowac w namiot , dobry wywiew ktory odprowadzi temperature , wejdzie tam nawilzacz ktory tez zbije pare stopni nawozy mam to samo , tylko jeszcze pk13/14 no i ph + i ph - Rob to co robisz , ale zamow jakis namiot , nawet z alliexpress , przyjdzie za miesiac ale przyjdzie i je wtedy przeniesiesz, do tego czasu na vegu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 7 minut temu, plant_4_U napisał: @Annigmato Zawsze mozna cooltube zamontowac do hps i dac nawilzacz. Najlepiej to zainwestowac w namiot , dobry wywiew ktory odprowadzi temperature , wejdzie tam nawilzacz ktory tez zbije pare stopni nawozy mam to samo , tylko jeszcze pk13/14 no i ph + i ph - Rob to co robisz , ale zamow jakis namiot , nawet z alliexpress , przyjdzie za miesiac ale przyjdzie i je wtedy przeniesiesz, do tego czasu na vegu To do szafki jeszcze wstawiać namiot ? Wentylator mam td 160 z tego co wyczytałem sporo osób go tu poleca https://www.systerm.pl/wentylator-kanalowy-td-160-100-n-silent i parametry mi pasują (0.4m3) szafka ma 80x50x100 wlot i wylot na tylnej ściance dolny pasywny o muszę jaka kratkę poszukać właśnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 @Annigmato 100cm - donica - lampa to zostanie jakies 50cm ( bierz pod uwage ze od lampy tez musi byc odstep) Zostaja chyba ledy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, plant_4_U napisał: @Annigmato 100cm - donica - lampa to zostanie jakies 50cm ( bierz pod uwage ze od lampy tez musi byc odstep) Zostaja chyba ledy Z doniczkami mogę pokombinować dać coś szerszego ale niższego torche mam zapasu właśnie dlatego chciałem najpierw dać CFL i uzupełniać to tymi panelami led @plant_4_U te co wysłałem będą Ok czy szukać coś innego ? Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Annigmato @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 21 Kwietnia 2021 Jak zdecydujesz sie na ledy to juz raczej cfl nie potrzebne Ale jak bys nie kombinowal problemy na poczatku zawsze beda 😄 tu raczej kazdy sie z tym zgodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annigmato 83 Napisano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) 29 minut temu, plant_4_U napisał: Jak zdecydujesz sie na ledy to juz raczej cfl nie potrzebne Rozumiem tylko ja planowałem startować od Cfl i sukcesywnie ( np. Jedna w miesiącu) wymieniać to na te ledam grow w specyfikacji napisane ze starcza na 0.1m ja mam 0.4 myslalem o 4-5 takich panelach wtedy bym kupił na start 2 takie i zostawił 2 Cfl ( start z ledami na początek 4xfcl) a problemy to dot doniczki ? Czy chodziło ci ogólnie @plant_4_U Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez Annigmato Pomysl @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach