Dwaplusjeden 64 Napisano 27 Marca 2021 Cześć wszystkim. Zaczynam moją pierwszą fotorelacje 🙂 Ziarenko to sezonowy Lemon Haze Wyszło z ziemi 24.03 Lampa Ledam 50w (plus jakieś dwie kolorowe żarówki led z alledrogo) Box 40x40x80 (mały, ale na razie nie mam możliwości na nic większego) Doniczka 11l Podłoże Batmix od Plagrona Nawozy (wszystko Plagron) Weg: power roots oraz alga grow flo: alga bloom, green sensation, ewentualnie pk13-14 w boksie mam zasys pasywny, komputerowego mieszaka i jakiś wentylator wyciągający z castoramy, na końcu wyciągu założony filtr węglowy do okapów. W środku nawilżacz powietrza. ziarenko wykiełkowałem z małej doniczce i neutralnej ziemii, dzisiaj przesadziłem do docelowej temperatura w boxie w dzien 21-23 stopnie C, w nocy 19-21. wilgotność na poziomie 60% planowany trening to SCROG Zapraszam do śledzenia i kibicowania pzdr 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 27 Marca 2021 @Dwaplusjeden dobre palenie powinno wyjść z tego lemona @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 27 Marca 2021 30 minut temu, Tester napisał: @Dwaplusjeden dobre palenie powinno wyjść z tego lemona No właśnie zakupiłem je po spróbowaniu u ziomeczka. To co zapaliłem było genialne. Trzeba zatem zrobić jeszcze lepsze 💪 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 27 Marca 2021 Scrog?! Super będę kibicował i zaglądał, sam również 1wszy raz robię obecnie ten trening. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 27 Marca 2021 Bede oglądał i porownywal z moją, wyszla z ziemi 21 marca wieczorem😄 Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 27 Marca 2021 @WielebnyMerry przeglądam od dawna fotorelacje na forum i taki las choinek mi się spodobał do tego stopnia, że zapragnąłem mieć swój. Ten box to takie moje akwarium z rybkami 😁🤷♂️ @projze zapraszam, chętnie też przyjmuje wszelkie uwagi. relacje będę starał się uzupełniać jak najbardziej na bierząco. pzdr @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 29 Marca 2021 Siema siema. Ja i mój lemon mamy się dobrze. Coś rośniemy. Jesteśmy po podlaniu. Dostaliśmy też pół dawki power roots. Zdjęcie poglądowe. btw, wczoraj zrobiłem masło z odpadów z poprzedniego grow. Wyszło...zielone 😁 czeka teraz na wolną chwilę i zamieni się w pyszne ciastka ✌️ 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 To niesamowite ile szczęścia potrafi dać taka roślina i nie mówię tu o paleniu ale innych aspektach jak pilnowanie wzrostu, techniki upraw czy nawożenie xD niech rośnie zdrowa i duża 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow No dla mnie to to jest takie małe akwarium. Myśle nad zminą boxa diy na mały namiot po prostu, ale jakoś się zebrać nie mogę 🤷♂️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 29 Marca 2021 @Dwaplusjeden zmieniaj zmieniaj, tylko ja też tak miałem najpierw mały box na trochę większy, a potem myśli w sumie na chuj mi salon ? I takie coś masz zamiast salonu xd 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Piccolo napisał: @Dwaplusjeden zmieniaj zmieniaj, tylko ja też tak miałem najpierw mały box na trochę większy, a potem myśli w sumie na chuj mi salon ? I takie coś masz zamiast salonu xd Ja zaczynałem od PCboxa. Miało być tylko to. Teraz mam malutki namiot. Nie mam go miesiąca a już myśle czy szafy nie przerobić xP Swoja droga po co ci tyle tego? W sensie na sprzedaż czy masz duża rodzine xD? Ja to robię bardziej dla chęci sadzenia. A to już mała fabryka xD Edytowane 29 Marca 2021 przez HappyCow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow ta mega duża rodzina i tyle potrzeba xd Każdy powyżej metra już dla siebie nie robi, bo nie daloby się tego przepalić xd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 1 minutę temu, Piccolo napisał: @HappyCow ta mega duża rodzina i tyle potrzeba xd Każdy powyżej metra już dla siebie nie robi, bo nie daloby się tego przepalić xd W sumie racja. Ale musisz mieć radochę jak wchodzisz do pokoju. Swoją droga jak rachunki za prąd? Przecież ty tam musisz ciągnąć mała elektrownie xD i nie przeszkadza ci hałas wentylatorów? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow na wszystko jest jakieś rozwiązanie, tylko trzeba pokombinować:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) @Piccolo Błagam jak mi powiesz jak jeszcze mogę wyciszyć mojego skurczybyka (wentylator) to postawie ci wirtualne piwo i wirtualnego blanta xD a tak serio to swój wyciszyłem poprzez zmianę obrotów na mniejsze ale dalej trochę słychać. Edytowane 29 Marca 2021 przez HappyCow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow rurę wentylacyjna wyciszona zamów przede wszystkim. Ja mam na wentylatorze maty wygłuszające, ale jest pewnie trochę większy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 Mam rury wyciszające izolowane, o matach nie pomyślałem. Zaraz czegoś poszukam. Mój wcale mały nie jest bo kupiłem specjalnie większy jakby coś kiedyś mogło się powiększyć xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hitopoktam 43 Napisano 29 Marca 2021 @HappyCow u mnie sprawdził się tłumik akustyczny, robi niezłą robotę jeżeli chodzi o hałas. Śpię praktycznie obok boxa a wentylator chodzi 24/7 - nie mam żadnego problemu z zasypianiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dwaplusjeden 64 Napisano 29 Marca 2021 1 godzinę temu, Piccolo napisał: @Dwaplusjeden zmieniaj zmieniaj, tylko ja też tak miałem najpierw mały box na trochę większy, a potem myśli w sumie na chuj mi salon ? I takie coś masz zamiast salonu xd Ja już jestem po rozmowach z żoną które zacząłem od „kochanie, a potrzebny nam ten pokój?” 😁 ale uznaliśmy, że na razie przynajmniej nie będę wariował. Apetyt rośnie w miarę jedzenia wiec zobaczymy co czas przyniesie. Pewnie skończy się jakimś małym namiotem 😂 swoją drogą piękne krzakowisko 💪✌️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 29 Marca 2021 37 minut temu, hitopoktam napisał: @HappyCow u mnie sprawdził się tłumik akustyczny, robi niezłą robotę jeżeli chodzi o hałas. Śpię praktycznie obok boxa a wentylator chodzi 24/7 - nie mam żadnego problemu z zasypianiem. Mam super mały box i tłumik byłby dłuższy niż box pewnie xD mam izolowane rury i tez dają rade ale muszę coś pomyśleć jeszcze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach