Szym 866 Napisano 2 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry ktoś uprawiał na podobnych ledach i było ok, tylko nie pamiętam czy na takich jak twoje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Sierpnia 2020 To montuje i sprawdzam, w razie co mam dodatkowe oświetlenie awaryjnie już zamontowane, później wrzucę projekt pc box-a @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Sierpnia 2020 Są taśmy LED do grow. Te wyglądają jak tani market pod biurko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 2 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry ta Taśma raczej będzie za slaba ale jak chcesz to próbuj. Ale myślę że będą się rośliny mocno wyciągały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Sierpnia 2020 Box zmontowany, wenta zostały, później wrzucę zdjęcie na nowej FR z PC-BOKSA. Wpierw niech coś wykielkuje, lub klona WR wrzucę o ile korzenie pokażę. Tu się już kończy moje skanowanie, zapraszam do krytykowanie obecnej FR? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Sierpnia 2020 https://sprzedajemy.pl/grow-light-600-w-lampa-led-do-wzrostu-roslin-czestochowa-2-a1d299-nr61587624 Jakaś opinia czy zda egzamin na np.1M2? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 3 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry za słaba jakiś chinol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Sierpnia 2020 Grzebią i szukam bo jest masa ledwo za grosze w porównaniu do waszych na forum i nie wiem. Led to nie HPS trochę trudniej dobrać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 3 Sierpnia 2020 46 minutes ago, WielebnyMerry said: Grzebią i szukam bo jest masa ledwo za grosze w porównaniu do waszych na forum i nie wiem. Led to nie HPS trochę trudniej dobrać Szkoda nasionek na te tandetne panele. Coś tam ci wyrośnie, ale potem będziesz się dziwił, że z krzaka masz 30g popkornu, a inni mają ponad 100g topu. Nie baw się w nic poniżej mars hydro z nowszych serii. Jak nie chcesz/ nie możesz kupić porządnego leda, to po prostu kup hps czy cmh-rezultaty na pewno będą lepsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 3 Sierpnia 2020 @WielebnyMerry Jesli nie stac Cie na sensownego leda, to zainwestuj w hpsa. Zbierzesz praktycznie tyle samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 3 Sierpnia 2020 @CheMsKuN @doominik mam jak 150W i nie mogę narzekać bo żem skopał start na kolejnej się okaże ile potrafi teraz czekam do końca z mojmi niewypałem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poczatkujacygrower 14 Napisano 6 Sierpnia 2020 lepiej zainwestuj w leda, zaoszczedzisz na pradzie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RolnikZrotterdamu 0 Napisano 6 Sierpnia 2020 Panowie, co o tym ledzie powiecie? Dziwnie tani, chciałbym taki w szafie 0,4m2 zamontować, na 4 krzaczki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Sierpnia 2020 @RolnikZrotterdamu to jeden z gorszych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spopielar 0 Napisano 6 Sierpnia 2020 Siema, Który led waszym zdaniem bardziej nada się do boxa 40x50 tak na 3 automaty? Widziałem, że ten cieszy się tu duża popularnościąhttps://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-60w Z tym, że wydaje mi się, że nie posiada on pełnego spektrum światła (jestem nowy w temacie led) a chciałbym aby lampa posłużyła mi na wege i flo. Myślałem jeszcze o tym, ale ten ma znów mniejszą moc ?https://ledam.pl/product/cree-xp-e2-panel-lampa-grow-led-40w Który waszym zdaniem jest bardziej sensowny? A może macie jakieś inne swoje typy? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 6 Sierpnia 2020 W dniu 03/08/2020 o 19:09, WielebnyMerry napisał: Grzebią i szukam bo jest masa ledwo za grosze w porównaniu do waszych na forum i nie wiem Za grosze nic nie kupisz dobrego. Zrób jak pisze @doominik i kup Marsa bo są w dobrych cenach albo poszukaj czegoś na Samsung LM301B, na Amazon sporo jest tanich takich tyle że firmy raczej mi nie znane @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 6 Sierpnia 2020 Przez te ledy człowiek głupi, do tych czas doszło mi do rachunku ponad dobra stówka wiec szału nie ma dupy nie rozgrywa, ale mając lada o tej samej mocy można porwać się na większą powierzchnię chyba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 6 Sierpnia 2020 @Spopielar ten pierwszy na większą powierzchnię taką jaką ty masz do oświetlenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spopielar 0 Napisano 7 Sierpnia 2020 8 godzin temu, Szym napisał: @Spopielar ten pierwszy na większą powierzchnię taką jaką ty masz do oświetlenia W takim razie z czego wynika ta różnica w cenie? Pierwszy panel jest większy, mocniejszy a tańszy. Rozumiem, że diody zastosowane w drugim mogą być droższe, ale wychodzi na to, że nie ma sensu przepłacać. Dobrze rozumiem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 7 Sierpnia 2020 @Spopielar wychodzi na to że diody droższe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach