Golden Boy 14 Napisano 10 Lipca 2019 Witam mam pytanie na spocie mam mrówki czerwone jak je zwalczać? rośliny są całe nie tknięte ale nie wiem czy je po czasie mrówki nie zeżrą ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 10 Lipca 2019 @Golden Boy Jeśli Ci roślin nie ruszają to raczej już nic nie musisz robić, mówi się że mrówki są nawet pożyteczne bo niszczą inne owady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 10 Lipca 2019 ja miałem do czynienia z różnym typem mrówek czarne, czerwone, małe, duże i nigdy mi nic z krzakami nie zrobiły, nawet we wiadrze zrobiły sobie miejscówkę a roślina rosła normalnie, spulchniały mi ziemię więc pełniły pożyteczną rolę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 10 Lipca 2019 Ja tam mrówki tempie za każdym razem, raz mi pod krzakiem narobiły tuneli i raczej przez to krzak nie rósł jak trzeba, kupuje środek na mrówki w ogrodniczym i tym traktuję Można też spróbować potraktować je proszkiem do pieczenia lub mąką albo też ponoć solą posypać i zalać octem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 10 Lipca 2019 albo zastosować środek na owady z jadu toksycznych pszczół tak słyszałem, szukałem ale nie mogłem coś go znaleźć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 11 Lipca 2019 jak nie podjadają roślinek to nie ma co ich ruszać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 12 Lipca 2019 ja olewałem mrówki nigdy mi chyba nie zjadły roślinek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 12 Lipca 2019 chyba je zostawię bo rośliny są całe na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cedzik 23 Napisano 12 Lipca 2019 jak są całe to je zostaw i po sprawie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 13 Lipca 2019 Często szkody mogą powodować inne owady a wygląda to tak że wina zganiana jest na mrówki, jak miałem małą roślinkę to jakiś owad mi zjadał je a myślałem że to mrówki, a to nie były mrówki tylko jakiś niezidentyfikowany owad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szybki 11 Napisano 13 Lipca 2019 trzeba obserwować jak nie ruszają krzaka to poco je tępić, chyba że ich będzie bardzo dużo pod korzeniami będą kopać tunele tak że krzak nie będzie miał jak rozwijać korzeni, ale tych mrówek musiało by być dużo, ja jeszcze nigdy nie miałem problemów z mrówkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach