Tester 1,408 Napisano 5 Lipca 2019 Czy liście marihuany się pali ? Liście konopi do palenia są bezwartościowe, nie posiadają substancji odurzającej w dużym stężeniu, więc nie nastąpi efekt odurzenia. Oczywiście mówimy tu o dużych liściach, te mniejsze przytopowe mogą zawierać całkiem sporo THC. Dzieje się tak dlatego że listki te wyrastają blisko w otoczeniu kwiatostanu, żywica czyli triochomy również pojawia się na listkach które są blisko kwiatostanów. Zależne jest to od odmiany, niektóre potrafią naprawdę bardzo dużo posiadać żywicy na małych liściach przytopowych, dlatego rolnicy nie usuwają ich, bo i poco skoro potrafią klepać i to dość dobrze. Co zrobić z pozostałymi liśćmi ? Pozostałe liście często są wyrzucane, a można z nich zrobić całkiem fajne rzeczy które mogą dość dobrze "klepać". np: - makumbe - masło konopne - haszysz Poniżej przedstawiamy najczęstsze sposoby na wykorzystanie liści: Masło konopne Haszysz metodą bubble bags Makumba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 5 Lipca 2019 (edytowane) niby oczywiste że liści się nie pali a tak naprawdę wiele osób myśli że właśnie liście się jara, muszę spróbować wykorzystać liście na haszysz Edytowane 5 Lipca 2019 przez Filozof @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golden Boy 14 Napisano 6 Lipca 2019 sam kiedyś myślałem że się liście pali he he @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 24 Lipca 2019 dużo ludzi nadal myśli że to liście się pali a nie topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Lipca 2019 też należę do tych co myśleli że liście się pali ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 24 Lipca 2019 ja wywalałem zawsze liście a odkąd kupiłem sobie worki bubble bags to robię z nich haszysz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 24 Lipca 2019 ja w tym roku robię z odpadków masło, makumbę i hasz, chcę maksymalnie wykorzystać rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 24 Lipca 2019 mi raz wyszło 1kg haszu z liści outdoorowych, miałem dużo tych liści 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 24 Lipca 2019 @Podróżnik o panie ja bym się zadowolił 10 g jak bym miał swojego haszyku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 24 Lipca 2019 polecam metodą bubble bags nawet dobra wydajność @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gumiś 15 Napisano 24 Lipca 2019 (edytowane) @Podróżnik a ile miałeś liści że wyszło ci aż 1kg haszu ? Edytowane 24 Lipca 2019 przez Gumiś @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 24 Lipca 2019 @Gumiś dużo chyba z 20 krzaków ale krzaki były naprawdę duże i rozgałęzione i robiłem haszyk starannie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patrick 22 Napisano 24 Lipca 2019 @Podróżnik a dobrze klepał ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Podróżnik 15 Napisano 24 Lipca 2019 @Patrick średnio bo same topy średnio klepały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach