karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 Witam panowie i panie brązowieja włoski na topach czemu czy możliwe że mają za gorąco czy jaka przyczyna pomocy box 7200lm co jest nie tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Lutego 2021 @karolskc Nic nadzwyczajnego. To czy mają za gorąco, to Ty możesz tylko wiedzieć. Jaka jest temp? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 30 stopni 28 tak skacze to czemu one brązowieja co jest nie tak z kwiatem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 24 Lutego 2021 23 minuty temu, doominik napisał: Nic nadzwyczajnego. @karolskc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 Czyli wszystko wporzadku tak? Nic się nie przejmować? A po drugie nie wiecie ile jeszcze do kosy Pestka miała być auto ale zdaje mi się że to outdoor nie z tego pojemniczka co trzeba hih.. Boję się że się nie będzie mieściło niedługo wogole to będzie coś z tego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Lutego 2021 @karolskc Przecież już kwitnie, więc jak świecisz 18h lub więcej, to na pewno jest auto 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 24 Lutego 2021 29 minut temu, karolskc napisał: Czyli wszystko wporzadku tak? Nic się nie przejmować? A po drugie nie wiecie ile jeszcze do kosy Pestka miała być auto ale zdaje mi się że to outdoor nie z tego pojemniczka co trzeba hih.. Boję się że się nie będzie mieściło niedługo wogole to będzie coś z tego luzik, ja też tak mam i też spanikowałem ale dostałem fajną odpowiedź na te brązowe włoski " taka natura " :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 No kwitnie lecz świece od 6 do 22. 15h 16h zależy o której idę spac To jak już kwitnie to nie wiecie ile jeszcze może do kosy być i jeszcze jedno pytanie najlepsza temperatura to ile może być jak będzie 35 stopni to za dużo? Dodałem żarówek bo miałem 4000lm teraz mam 7200lm i temperatura 35 stopni może być czy coś dzialac @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 24 Lutego 2021 35 stopni to w chuj xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dantes205 69 Napisano 24 Lutego 2021 Jak masz 35 st. to CO2 dołóż, np. z bimbrowni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Lutego 2021 @karolskc Optymalnie to byłoby 25 stopni C, a nie 35 C. 35 to jest temperatura skrajnie za wysoka. Tak samo z oświetleniem, jak rozumiem nie masz programatora czasowego i wyłączasz rośliną światło, jak ci akuratnie pasuje :D Automat powinien być oświetlany jednakową ilość godzin każdej doby, a nie loteryjnie każdego dnia inaczej. Sugerowane oświetlenie dla automatów to 20/4 h. Do kosy jeszcze sporo zostało, bo jesteś dopiero na początkowym etapie kwitnienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
insane93 38 Napisano 24 Lutego 2021 @karolskc o kur 35 stopni za dużo , jakaś wentylacje masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 No właśnie zastanawiam się jak zamontować wiatrak mam taki od pc gdzie go zamontować żeby spadła temperatura @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 24 Lutego 2021 16 minut temu, karolskc napisał: No właśnie zastanawiam się jak zamontować wiatrak mam taki od pc gdzie go zamontować żeby spadła temperatura Zerknij tu, masz profil jakiś? Ja zamontowałem.mieszacz pośrodku boxa a wyciag u góry no i dolot z dołu po przekatnej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 Zamontowalem u góry mordy żeby ciepło wylatywalo a na dole zrobiłem dziurę pomoże zobaczymy To jest mały box to powinien jeden wiatrak dać radę wylotowy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 24 Lutego 2021 15 minut temu, karolskc napisał: Zamontowalem u góry mordy żeby ciepło wylatywalo a na dole zrobiłem dziurę pomoże zobaczymy To jest mały box to powinien jeden wiatrak dać radę wylotowy co za dziursko wypierdoliłeś z dołu :O ogarnij to jakoś bo będziesz miał przeciągi 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 No ale temperatura okej jest teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 24 Lutego 2021 Teraz, karolskc napisał: No ale temperatura okej jest teraz zobaczysz co będzie nocą , daj tam na tę dziurę jakąś maskownice co ci robak jakiś nie wdupi rośliny 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karolskc 1 Napisano 24 Lutego 2021 Zaslonilem z tyłu styropianem. Nie ma dziury haha 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach