Początkujący123 0 Posted Sunday at 09:03 PM To moja pierwsza foto relacja Przez pierwsze 3 tygodnie będę uprawiał na parapecie a potem leci do growboxa Royal Room i pod lampę Ledam 60w do tego będę używał 2 wentylatorów 12W zobaczymy co z tego będzie, oczywiście nie jest to automat to będę się bawił w LST. Jutro z rana leci w doniczke a może już dziś?Te nasionka obok to papryka jak ktoś był ciekawy 😂😁 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 407 Posted Sunday at 09:22 PM @Początkujący123 3 tygodnie na parapecie - nie brzmi to dobrze .... 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Początkujący123 0 Posted Sunday at 09:43 PM @Szym co masz na myśli. Chciałbym dać szybciej do growboxa ale temperatura nie pozwala myślałem nad tym by zrobić go chermatycznie zamkniętego i dawkować CO2 może było by to lepsze bo da się go nagrzać do 22 stopni ale pod warunkiem, że nie ma powietrza z zewnątrz a roślinka jak człowiek też chcę odychac świeżym powietrzem no chyba, że to CO2 dało by radę potem z górki bo cipelejsze dni a pomieszczenie jest z cegły więc fajnie trzyma temperature jak się w dzień nagrzeje tylko no właśnie te 3 tygodnie ehh... Pożyjemy zobaczymy a ty co sądzisz o tym mojim Pomyśle, jeśli jest zły to się nie obrażę za krytykę 😛 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
lamasky 4 Posted Sunday at 11:23 PM jak w fazie wzrostu gdy potrzeba światła chcesz stawiać pannę na parapecie w taką porą roku ? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aron 62 Posted Sunday at 11:52 PM LSD podobno odmiana w pytę... Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 407 Posted Monday at 01:24 AM @Początkujący123 wyciągnie Ci się badyl bez światła i tyle 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 487 Posted Monday at 01:37 AM @Początkujący123 3 tygodnie samego parapetu w "domyślnych" warunkach to nie tylko wyciagnięcie dla planta, ale raczej całkowita padaka. 2 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Początkujący123 0 Posted 9 hours ago Dzień pierwszy życia roślinki na parapecie 24.02.2021. Za dzień przyjdzie mi lampa 25W Ledam myślicie ile mogę na niej uprawiać do jakiej wielkości roślinki by lampa dawała radę z naświetlaniem. Mam też od LEDAM 60W leda który dam jak lampa 25W przestanie dawać radę na powierzchni 50-60x90, a wy jak myślicie będzie spisywać się ta 25w przez pierwsze 3 tygodnie? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zielone krainy 487 Posted 9 hours ago @Początkujący123 W zamkniętym boxie o dopasowanej do możliwości leda powierzchni tak, ale na powierzchni 0,30 m2 ledam 25 W będzie za słaby i sadzonka prawdopodobnie będzie się wyciągać. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites