point.99 239 Napisano 27 Marca 2021 @Legalize@LLBanditos 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Weź usuwaj martwe liśće pleśń może sie od nich robić. Konopie puchną do końca cyklu kwitnienia. Przed śćnką zrób flusza.. ilość palenia przekłada sie na waty i traktowanie rośliny. Szału nie ma ale popalisz, najmocniejsze palenie będzie z kwiatów które były najbliżej lampy Edytowane 29 Marca 2021 przez Adrianosik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 29 Marca 2021 @Adrianosik liście usunę. czystą wodą zacznę podlewać 2 tyg przed ścinką. dzięki za rady @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrianosik 97 Napisano 30 Marca 2021 @point.99 teraz to musztarda po obiedzie ale staraj sie aby woda którą podlewasz miała w granicach 23°C, roślina wtedy nie doznaje szoku i najlepiej sie wchłaniają pierwiastki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez point.99 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 4 Kwietnia 2021 orientujecie się ile jeszcze czasu zostało? pod mikroskopem część trichomów jest już bursztynowa. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Kwietnia 2021 @point.99 teoretycznie już można by było je ściąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 4 Kwietnia 2021 @Szym ok. dzieki. poobserwuje je jeszcze kilka dni. nie chce tego zrobić za wcześnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Kwietnia 2021 @point.99 po lisciach widac ze dobrze wypłukana. Bedzie kozak smaczek az zazdroszczę. Jak masz bursztyn to mozesz juz ciachać. Chodz masz jesscze sporo białych włosków... od kiedy lejesz samą wodą? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) @Dobry_Człowiek! samą wodą podlewam tydzień. myślę poczekać jeszcze 5 dni, wyłączyć światło i zostawić je na jakieś 48-72 godziny w ciemności i ściąć, podobno taki zabieg może zwiększyć siłę. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez point.99 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 4 Kwietnia 2021 @point.99 gdzies cos takiego czytalem ze podobno ze przez ten czas wytworzy wiecej żywicy, ale ja tego nie sprawdzałem a spróbować nie zaszkodzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 4 Kwietnia 2021 @Dobry_Człowiek! w jednej z książek czytałem że można w ostatnich dniach narazić rośliny na stres wynikający z niedoboru wilgoci, mniej podlewać i pozwolić jej lekko zwiędnąć co doprowadzi do wytwarzania większej ilości żywicy. ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, czytając książki o hodowli czy przeglądając strony internetowe. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 10 Kwietnia 2021 kilka dni przed ścięciem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 10 Kwietnia 2021 Sprawdzałeś trichomy? Ja bym je jeszcze chwile potrzymał @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 10 Kwietnia 2021 @Totoro sprawdzałem, gdzie nie gdzie są bursztynowe, myślę że jeszcze z tydzień. mam pytanie. co powinienem zrobić z liśćmi? bo nie wiem czy jak tak wyglądają, to czy je usuwać, czy po prostu na bieżąco pozbywać się tych martwych, wyschniętych które same odpadają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 10 Kwietnia 2021 @point.99 lałeś im terra flores ? Bo w pierwszym poście wymieniłeś tylko vega. Pytam bo moim zdaniem powinny być troszkę grubsze te topki ale to może przez jakieś błędy, które popełniłeś podczas grow albo przed geny odmiany. Tak czy siak są ładne i będzie spoko palonko. Jak tydzień do ścinki to możesz wywalić wszystkie wiatrakowe. Widziałem jak ludzie usuwali 2 tyg przed ścinka. Ja teraz tez usune minimum tydzień przed ścinka wszystkie wiatrakowe liście i zostawię same przytopowe z cukrem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) @Totoro Tak lałem terra flores. Wiem powinny być większe ale to przez moje błędy są takie. pierwsza hodowla nie poszła aż tak w las bo wiem co źle zrobiłem, przy następnej hodowli bardziej wszystkiego dopilnuje więc powinno być tylko lepiej. Tak też zrobię z tymi wiatrakowymi. dzięki za pomoc i życzę ładnych zbiorów. Edytowane 10 Kwietnia 2021 przez point.99 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 28 Kwietnia 2021 właśnie ściąłem. czy mogę to tak zostawić? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Kwietnia 2021 @point.99 Możesz, ale trochę dłużej będzie schło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
point.99 239 Napisano 28 Kwietnia 2021 @Zielone krainy Ok. Dzięki. A tak na marginesie to na 2 dni przed ścięciem zostawiłem rośliny w ciemności i zauważyłem różnicę w ilości cukru, jest go więcej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach