Jump to content

Recommended Posts

Guest Zielone krainy

@KlausKörner  Dobrze zainwestowane pieniądze. Ta papuga nadaje się do wyrywania gwoździ, nie brudzi i nie skrzeczy, sam mam podobną papugę, ale nie trzymam jej w klatce, bo się nie boje, że odleci. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, Zielone krainy napisał:

@KlausKörner  Dobrze zainwestowane pieniądze. Ta papuga nadaje się do wyrywania gwoździ, nie brudzi i nie skrzeczy, sam mam podobną papugę, ale nie trzymam jej w klatce, bo się nie boje, że odleci. 😄

Taaak, do tego cichutka i się nie starzeje. Jednak TRADYCYJNIE, żona i córka są innego zdania.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Zielone krainy

@KlausKörner Żona i córka to osobniki płci żeńskiej, a takie jednostki ludzkie nie znają się na tego rodzaju papugach, tu trzeba mężczyzny, by potrafił się zajmować takim pięknym okazem. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy ktoś spotkał się z problemem, że pomimo dekarboksylacji ciastka nie działają. Robiłem w 115 stopniach przez 35 minut i teraz wiem, że za mało czasu dałem. Trochę amatorszczyzna ale czy jest sens to jakoś ratować czy nowe najlepiej zrobić?

Edited by Pacze

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Pacze Lepiej zrobić masło konopne i na jego bazie machnąć ciacha 😄 po co się bawić w dekarboksylacje, skoro mozna zrobić porządnie masełko i się nie martwić 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

mam zamiar zrobić swoje pierwsze wypieki i tu do głowy przychodzi mi kilka pytań.

1. Po wpisach widzę że dużo lepiej zrobić ciastka z wcześniej przygotowanego masła. W pierwszej kolejności należy gotować nasz towix ale posiadam już bardzo drobno zmielony susz który chciałem poddać procesowi dekarboksylacji i wrzucić prosto do ciasta. Czy tak zmielony chmiel nada się do wykonania masła czy lepiej to sobie odpuścić i pozostać przy dekarboksylacji? 
 

2. czy piekarnik gazowy nada się do wykonania wypieków, wiem że w takim piekarniku nie da się ustawić temperatury tak precyzyjnie jak w elektrycznym i boje się żeby nie przedobrzyć z temperaturą. Ktoś może robił już ciacha w takim piekarniku i może podzielić się opinią? 
 

3.Wypieki lepiej skonsumować od razu po ostygnięciu czy na przykład następnego dnia? 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, WymiataczMega napisał:

@Proy_18 za mało materiału dałeś 

Nie wiem stary. Nie mam co dawać więcej

Zrobiłem ciasteczka zgodnie z przepisem, krok po kroku i wyszły smaczne, ale nie był to jakiś fantastyczny wypiek. Moja ocena organoleptyczna --> Tekstura 3/5 | Smak 3,5/5 | Zapach 4/5 | Wygląd 2,5/5 

 

Tak ogólnie płaci się za to wszystko prostotą wykonania. Są one warte tego 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy po wypieku takich ciastek mocno śmierdzi w domu?  Znajomy mówił że dom mu 2-3 dni śmierdział po takich wypiekach. Jeśli tak, jak zapobiec śmierdzeniu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...