Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 25 Stycznia 2021 (edytowane) SIEMA WSZYSTKIM! WRACM PO KILKU MIESIECZNEJ PRZERWIE. BOX- 85X60X160 UŻYWANE 65X60 reszta na akcesoria NASIONKA FEMINIZOWANE SEZONOWE- 3x PURPLE PUNCH OD BARNEYS FARM I 1x CROTICAL OD RSQ OŚWIETLENIE- LUMATEK ATTIS 200W ODŻYWKI- PRAWIE WSZYSTKO OD CANNA: TERRA FLORES I VEGA, RHIZOTNIC, PK 13/14, CANNA BOOST, MEGNE-CAL+ OD PLANT MAGIC I DO REGULACJI PH. PODŁOŻE I DONICZKI- CANNA TERRA PROFESIONAL PLUS+ I DONICZKI MATERIAŁOWE 15L OD RSQ WENTYLACJA- WYCIĄGOWY RAM 100mm DWIE PRĘDKOŚCI 165m3/h i 200m3/h W TEJ CHWILI UŻYWAM TEJ PIERWSZEJ OPCJI + FILTR 300. DO TEGO DWA MIESZAJĄCE RAM, JEDEN OSYLACYJNY. NAWILŻACZ POWIETRZA RAM 5L, + CO2 BAG Panny w tej chwili są w ziemi BIOBIZZ LIGHT MIX później w docelowych bedzie w canna pro+ W tej chwili dziewczyny mają jakieś 10dni od wyjścia z ziemi. Cos mizernie idą chyba dlatego ze je delikatnie przelałem. Korzenie juz wychodzą dołem małych doniczek. Podlewane woda z rizhotonic ph około 6.10 6.20 niewiem ile dokladnie bo mam lipny miernik Ph i skala strasznie skacze Dzisiaj zamówiłem nowy miernik ADWA AD12 ktos ma jakies doświadczenie i opinie o tym mierniku? TEMPERATURA I WILGOTNOŚĆ DZIEŃ 27'C I 76% TEMPERATURA I WILGOTNOŚĆ NOC 19'C I 80% DZIĘKI ZA ZAGLĄDANIE, Z FARTEM DLA WSZYSTKICH!!! Edytowane 25 Stycznia 2021 przez Dobry_Człowiek! 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Stycznia 2021 @Dobry_Człowiek! oglądamy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Stycznia 2021 Siemanko mądre głowy Mały problem Dziewczyny mają jakieś 15 dni od kąd pokazały sie pierwsze listki. Sa teraz w ziemi BIOBIZZ LIGHT MIX, pierwsze podlanie miały wodą z rizhotonic Ph powyżej 6. Uzywam teraz kroplowego miernika bo elektroniczny wariuje. Dzisiaj podlałem samą wodą. Warunki książkowe w dzien temperatura w okolicach 27 max 28 wilgotność miedzy 73% a 80%, w nocy 19,20 stopni wilgotność 80%. Lampa ustwiona na 60% i 55cm nad szczytem roślinki. Czy roślinki wyglądają dobrze jak na taki czas? Jezeli nie, to jaki może byc powód ze tak wolno idą? Dzieki za pomoc z fartem! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 28 Stycznia 2021 Moim zdaniem tak, ale azotu chyba by można im trochę dać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 28 Stycznia 2021 Według mnie przez te 5 dni poszły dobrze, miały gorszy start, bo mówiłeś że trochę przelane były. Na jakąś wysokość lampę trzymasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Stycznia 2021 @Piccolo teraz jest dokladnie 50cm i na 60% Tak patrząc na inne fotorelacje to moje roślinki są bardzo małe. Albo ludzie pisza nieprawdę z wiekiem roślinek 🙂 moje mają 15 dni od kąd zobaczyłem pierwsze listki @WielebnyMerry na tym etapie roślinek nie jest wskazane dawanie odżywek. Tym bardziej ze w tym tygodniu idą do ziemi canna pro plus gdzie nie bedzie nic im brakować przez 3 4 tygodnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 28 Stycznia 2021 @Dobry_Człowiek! Wydaje mi się że jak na 15 dni to nie są małe, moja ma z tego co pamiętam 11 dni i mniejsza od twoich, więc nie masz się czym martwić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 29 Stycznia 2021 @Dobry_Człowiek! jesli będziesz przesadzać to ok, ale na teraz po liściach widać że małe braki mają. Jakoś na dniach byś mógł je przesadzić, na pewno się odwdzięczą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 30 Stycznia 2021 Mam ten sam lumatek super sprzęt. Sam taki mam 😉 @WielebnyMerry a czy one nie są delikatnie wyciągnięte? Przy 60 procentach wydaje mi się że możesz nieco bliżej mieć te lampę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Stycznia 2021 @wesolybudda mi się wydaje że gęste są brak niedoboru światła. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 30 Stycznia 2021 @WielebnyMerry jasne ja na tym etapie po prostu świeciłem 45cm i 100 procent. Może nie potrzebnie bo nic nie dało ale nie zaszkodziło 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Stycznia 2021 Szkoda jedynie pradu ciągnąć, zamiast naciągnąć pradu bezużyteczne, zaoszczędzone pieniądze się gromadzi nakolejny grow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 30 Stycznia 2021 Dzisiaj jakis 17 dni. Wczoraj przesadzilem do docelowych. Może cos teraz pójdą bo caly czas się martwie ze na ten czas są dosyć małe. Będę musiał przedłużyć wega. Lampa 60cm nad szczytami i 80%. Chce je trochę wyciągnąć zrobić toping i lst. Wydaje mi się że gdy były w mniejszych doniczkach podlałem je z zbyt wysokim ph i troche przesadziłem z rizhotonic. Ale to nie są automaty to może cos jeszcze z tego będzie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 30 Stycznia 2021 Ruszą trochę czasu im daj, że 3-4 dni, najlepiej to nie zaglądaj że 2 dni.😁 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 2 Lutego 2021 Na dzień dzisiejszy dziewczyny wyglądają tak... jakiś dzień 19. Na dniach planuje topping i lst. Czekam jeszcze na jedno piętro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Lutego 2021 Lej im po całości.@Dobry_Człowiek! Tak ogółem super wyglądają. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Lutego 2021 Dzisiaj poszedł topping i lst. Jak oceniacie? Pozdro! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 3 Lutego 2021 sucho tam nie masz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 3 Lutego 2021 Zajebiście 🙂 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Lutego 2021 @fxxx1337 wczoraj dostały po litrze. Jest mokro choć nie widać 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach