devil88 0 Napisano 13 Stycznia 2021 Cześć 😉 Jest to moja pierwsza uprawa. Kiełkuję 3 różne odmiany w docelowych doniczkach gleba w growboxie. Jedno nasionko już wyszło reszta jeszcze nie i tutaj pytanie.. czy już odpalać lampę mimo, że pozostałe dwie się jeszcze nie pokazały? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 13 Stycznia 2021 Lampa włączona u mnie od początku, żeby zachęcać roślinki do szukania światła. To będzie pierwsza rzecz jak nasionko zrobi po zakotwiczeniu korzenia. Co prawda kiełkuje w kostkach z wełny ale zasada jest taka sama. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
devil88 0 Napisano 13 Stycznia 2021 To jest dość logiczne, ale naczytałem się mnóstwo, nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi i każdy uważa inaczej stąd pytanie. Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 13 Stycznia 2021 @devil88 i tak są nasionka w ziemi, więc póki nie wykiełkują mają ciemno tak jak powinny, a jak już wyjdą mają od razu światło które potrzebują. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach