devil88 0 Posted January 13 Cześć 😉 Jest to moja pierwsza uprawa. Kiełkuję 3 różne odmiany w docelowych doniczkach gleba w growboxie. Jedno nasionko już wyszło reszta jeszcze nie i tutaj pytanie.. czy już odpalać lampę mimo, że pozostałe dwie się jeszcze nie pokazały? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cieniu 156 Posted January 13 Lampa włączona u mnie od początku, żeby zachęcać roślinki do szukania światła. To będzie pierwsza rzecz jak nasionko zrobi po zakotwiczeniu korzenia. Co prawda kiełkuje w kostkach z wełny ale zasada jest taka sama. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
devil88 0 Posted January 13 To jest dość logiczne, ale naczytałem się mnóstwo, nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi i każdy uważa inaczej stąd pytanie. Dzięki Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piccolo 38 Posted January 13 @devil88 i tak są nasionka w ziemi, więc póki nie wykiełkują mają ciemno tak jak powinny, a jak już wyjdą mają od razu światło które potrzebują. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites