Skocz do zawartości
wesolybudda

LED Lumatek ATTIS 200W | 60 day grapefruit; Auto Gorilla Glue; Auto Candy Kush; Auto Sour Monster |

Rekomendowane odpowiedzi

@zielonyjamajczyk zaczynać od tych wiatraków na dole czy na górze? 

Ciekawi mnie też wzrost tych roślin bo sour zaraz do ścięcia a miał mieć do 130cm a ma ledwo 30cm.

Candy kush tak samo a muszę go podsadzac bo jest niższy niż grapefruit

Grapefruit ma koło 60cm

Ciekaws czy to takie geny czy coś je za trzymalo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wesolybudda Dla rośliny mniejszym szokiem będzie etapowe przystrzyganie liści, jak zrobisz to na raz to roślina to przeżyje, ale przystopuje, bo będzie potrzebowała czasu, aby się pozbierać po dużej utracie swojej masy. Jasne, że możesz sobie uciąć topa czy dwa już teraz, a na resztę poczekać aż rośliny dojdą. Ja wczoraj uciąłem dwa małe topki, a stan trichomów mam podobny do ciebie, czyli mleko powoli przechodzące w bursztyn. Ja bym na twoim miejscu przyglądną się roślinom i ciął najpierw te liście, jakie są priorytetowe, bo np. utrudniają światłu dostęp do niższych partii rośliny, gdzie rozwijają się topy.

Edytowane przez Zielone krainy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzień 54 

Dzisiaj wypiły rekordowa ilość wody po 2,8l na donice. Podlewane były 2 dni temu więc ostro ruszył im apetyt. 

Za namową @zielonyjamajczyk wpadł fryzjer i zrobił trochę porządek na ich głowach. Nie wiem czy było to delikatne ścięcie bo ciężko było decydować co w tym buszu oszczędzić jeśli się chciało dać światła innym topom. Także wrzucam foty do oceny. 

Przed

large_3265.jpg.68134152e846fcb37f70f4d14075b736.jpg

I po 

large_3268.jpg.c4183da579d7b4ce0075ca061f41ab56.jpglarge.1285706685_3268(3).jpg.2f8c96901fe30f15d4046466a8209f75.jpg

60 Day grapefruit przed 

large.1387029901_3268(5).jpg.2f353f1055dad8dca59c75a2e21d6261.jpg

I po large.1214819545_3268(2).jpg.6bc49f4ded61c35175c50cf2d59f494f.jpg

Efekt po u gorilla glue large.520071719_3268(4).jpg.a86f72aa8d26c78b00799fff027a8365.jpg

Całość liści large.1729687714_3268(1).jpg.a5d8d8ee32ffbae3e63840f8958ff671.jpg

Aha no i czy z taką ilością liści już opłaca się robić jakieś masło? Czy to nie będzie klepać i szkoda masła na ten rodzaj liści? 😉

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Szym czytałem czytałem tylko to nie są liście z gotowego krzaka tylko odrzut po fryzjerze i jest tego nieduża reklamówka. Także mam wątpliwości co do mocy czy to warto robić już na tym etapie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak na listku jest choć jeden trichom, a w tym momencie na pewno jest ich trochę, to warto! Ja te z żywicą zawijam do zamrażarki i kitram w worku strunowym. Przy kosie dorzucam je do reszty odpadu\popkornu i razem wędrują na dekarboksylację. Ja robię z olejem kokosowym zamiast masła i polecam te opcję, ale maslo klarowane też kocur. 

Reasumując, kostka masła wiele nie kosztuje. W razie niepowodzenia jesteś w plecy kostkę i odrobinę czasu, ale zdobywasz doświadczenie, to jedyna droga warta zachodu ;) Smacznego, ediblesy to złoto! 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@Szym wiesz powiem Ci to jeszcze raz 🙂

 

Mam tyle liści do przerobienia, że ty nawet nie umiał byś tego zważyć. 

Tylko w pyrach się orientujesz.

Wiesz co możesz nam zrobić ? Wstawiam Twój ulubiony

🙂

EfJsV5LX0AorOV4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Powiem wam że zrobiłem sobie wczoraj kakao do którego dodałem parę łyżek tego specyfiku i cóż. Do było tylko smaczne kakao. Ewidentnie to masełko poczeka na resztę. 

Z ciekawości czy temperatura 95st jest dobra do gotowania tych krzaków z masłem? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@przemiły czytałem i wynika z tego że temperatura dla mj nie może być wyższa niż 150st. Ale ja się zastanawiałem tak bardziej kulinarnie co się może stać z masłem jak będzie gotowane w zdecydowanie wyższej temperaturze. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Siema. Ja zawsze korzystałem z przepisu ogólnie dostępnego. Mailem pisać wczoraj że śmierdzi przy gotowaniu ale widzę już sobie poradziles. Aby to co masz kopało choć trochę musisz dać o wiele mniej dodatkowych składników do nich niżeli liści. Po prostu zmniejszam wtedy proporcje składników na korzysc liści. 

Jak dla mnie haj jest zbyt bardzo zamulający i nie da się go pozbyć tak jak po upaleniu, chociażby dlatego że jesteś już syty mieszanka tluszczu i cukru. 

 

😂

Edytowane przez Zenonowicz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzień 56 

Jeszcze daleko do ścinki. Obstawiam że pewnie jeszcze z 3 tyg a te topy pięknie puchna!

Jako druga pewnie będzie 60 Day graoefruit więc Mozna zobaczyć jaki to ładny nabity top właściwie jeden z 4 głównych. large.775303795_3271(1).jpg.c5f331347ad9007c9e102db72aad3eb1.jpglarge_3271.jpg.60efa47750f5f6f5a308cb9b4c6fa319.jpglarge.1959600837_3271(2).jpg.7d6293224927a14cb937c87a6126c33f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co powiecie o trichomach sour monstera? Można przybliży z zdjęcie i powinno być je widać. Chciałbym ścinać jak będzie 30% bursztynu. Myślicie ze dużo zostało? large.1232781153_3272(3).jpg.fb61871dcbd374c6bba8a822295a5c86.jpglarge_3273.jpg.8b8e5b82ff832dbc2727952c0803ab2b.jpglarge.429707280_3272(1).jpg.1c426c9dfca498fe5a67d0a00a92f67a.jpglarge.1532987233_3272(4).jpg.7a64310f185845643e1db333a59a52a3.jpglarge.1649450284_3272(2).jpg.669cf664822e3ecaedf825631688e0f6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wesolybudda Z tego, co widzę przeważają trichomy mleczne. Jeszcze trochę do 30 % bursztynu ci zostało, jakbym miał typować to bym powiedział, że z jakieś 2 tygodnie to jeszcze potrwa. U mnie też mleko góruje, a bursztyn pojawia się bardzo powoli i idzie mu to opornie. Zostaje tylko uzbroić się w cierpliwość i czekać.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wesolybudda Oczywiście, wszystko może zająć dłużej.  Producent podaje zwykle termin w przybliżeniu przy założeniu, że warunki dla rozwoju danej rośliny będą optymalne. Twoim rośliną wiele nie brakuje, ale wiadomo, że zawsze coś jeszcze może się opóźnić.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...