Gość Napisano 4 Października 2020 Składniki: 450g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki miodu 60g cukru 3 łyżki przyprawy do piernika 7 łyżek mleka 2 duże jajka 100g masła konopnego. Przygotowanie: Miód, masło i cukier rozpuszczamy w mleku, zagniatamy z pozostałymi składnikami na końcu dodając jajka. Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy pierniczki, pieczemy w 180° przez 10 minut. Proponuję zacząć od zjedzenia 5 pierników. Smacznego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Października 2020 @Seba691 zjadło by się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 4 Października 2020 Bardzo fajny smak a co najlepsze że mogą poleżeć, im mają więcej dni tym robią się bardziej miękkie i delikatne. W sumie jak to pierniki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 5 Października 2020 Wyglądają ładnie, tak świątecznie? sam je stroiłeś? Napisałabym, że chcialabym spróbować, ale nie mam ochoty na ciężką faze po jedzeniu, jak będziesz robił bez zioła, to wtedy podrzuć? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 5 Października 2020 @Seba691 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Października 2020 @Farmerka będę pamiętał Żona pomagała w czekoladzie smarować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach