BrainDMG 1 Napisano 26 Września 2020 Witam ,jestem nowy na forum i dopiero zaczynam przygodę .Mam 3 dziewczynki ,podlewam i nawoze tak samo każdą ,ale jedna coś choruje ? prosiłbym o zdiagnozowanie czy faktycznie to przenawożenie czy może pH za niskie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 26 Września 2020 @BrainDMG było dać fotke bez dyskoteki włączonej, może ph złe, może nadmiar nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrainDMG 1 Napisano 26 Września 2020 (edytowane) Są jakieś inne sposoby na przenawożenie oprócz płukania gleby zdjęcie bez lamp Edytowane 26 Września 2020 przez BrainDMG @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 26 Września 2020 @BrainDMG nic nie płucz lej teraz 2 tygodnie sama woda i obserwuj liście. Będzie dobrze tylko odstaw nawozy narazie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrainDMG 1 Napisano 30 Września 2020 Witam ponownie po paru dniach wygląda już tragicznie ,da się coś uratować? Jakąś szczepke zrobić albo coś ,bo szczyty boczne jeszcze żyją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Września 2020 @BrainDMG włóż palec w ziemię i sprawdź, czy ona nie stoi w błocie. Jak możesz to sprawdź pH. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrainDMG 1 Napisano 30 Września 2020 Sucho nie ma ,ale błota też nie ma, pH ma 5,5 ale mam jakiś chiński miernik i zbytnio mu nie ufam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 30 Września 2020 @BrainDMG jakby ten miernik jednak działał dobrze, to 5,5 jest za niskie w glebie-ja staram się nie schodzić poniżej tej wartości w hydro. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrainDMG 1 Napisano 30 Września 2020 Samo podsypanie wapnem starczy ? Bo wolał bym narazie woda nie podlewać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Września 2020 Spalona wpizdu, w dodatku wyglada na przelana. Tak ze ziemie mozesz przeplukac, ale masz 50 na 50 ze padnie/przezyje (whatever), mozesz tez nie plukac i miec nadzieje ze jednak przezyje i odbije, i tu tez masz sytuacje 50 na 50. Tak wogule to gratuluje zupelnego braku wyobrazni, takie ilosci nawozu dla tak mlodego planta ?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BrainDMG 1 Napisano 30 Września 2020 Przelana bo płukalem glebe, dużo nowozu nie dawałem, nie wiem dlaczego ją tak wypaliło bo druga z którą robiłem to samo trzyma się dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 30 Września 2020 Takie combo, przelanie i przenawozenie w jednym, jest czesto zabojcze dla krzaka. Jesli mozesz podnies na okolo 2 dni temperatute w boxie (nawet do 30-32°C), ziemia szybciej wyschnie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach