Teresa 1 Napisano 3 Września 2020 Witam, w poniedziałek (31.08) przełączyłam roślinkę na 12/12 i liście na samym jej środku zaczęły marnieć i odpadać. Przez tydzień przed przełączeniem podlewałam ją samą wodą i w poniedziałek dałam dosłownie krople nawozu biobizz top max. Czytałam że roślinka może zacząć zrzucać liście ale trochę mnie to niepokoi, może to przenawożenie albo jakiś niedobór, co robić? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 3 Września 2020 Podajesz jakies nawozy na wega ? Jak wyglada ph medium ? To wyglada tak jakby odpadaly dolne,stare liscie. Narazie bym sie tym nie przejmowal. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 3 Września 2020 dużo liści jakichś nie takich jest, ph może złe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teresa 1 Napisano 4 Września 2020 @Tester nie pomyślałam o pH ale sprawdziłam i jest na poziomie około 7, są jakieś domowe sposoby na to? Jak nie to jutro biegnę do ogrodniczego na otwarcie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Września 2020 @Teresa ocet obniża ph, a może masz za niskie, miernik masz dobry? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach