Teresa 1 Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) Czy ktoś się informuje co to za paskudztwo, czy jest groźne i jak się tego pozbyć? Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez Teresa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 18 Sierpnia 2020 @Teresa a to pojedynczy okaz czy więcej ich jest? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Teresa 1 Napisano 18 Sierpnia 2020 @Andi Znalazłam tylko tego i od razu uśmierciłam. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 18 Sierpnia 2020 (edytowane) To coś takiego? Było u mnie w łazience wczoraj ? podobne do twojego. ? wyrzucilam za okno, bez zabijania. Edytowane 18 Sierpnia 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 18 Sierpnia 2020 @Farmerka to wygląda na ćmę, to u Teresy to inny robal ale chyba nie szkodliwy. Na out widziałem takie zresztą w ogrodzie też często widzę Ale ja w domu to wszystko kilim bo nie znoszę robali @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 18 Sierpnia 2020 To dobrze, że nie zabiłam, jak to tylko ćma. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 10 Września 2020 to z zdjęcia nr1, to raczej nie ćma. nie wiem co to je, ani jakie ma gąsieniczki, ale jeżeli to to co myślę, to gryzie (człowieka) . ale czy składa jajeczka na trawce? i czy o tej porze roku? trzeba oglądać planta, czy nie ma jakichś jajeczek, albo gąsieniczek. ale jest szansa, że przypadkowo się tam ten owad znalazł. tyle się naprodukowałem, a sedno mojej wypowiedzi jest takie, że w sumie nie wiadomo. w każdym razie motylki i ćmy mają bardzo żarłoczne gąsienice, więc trzeba uważać, żeby nie zlożyły jajeczek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach