Farben2 47 Napisano 21 Lipca 2020 Właśnie mija 72H od pobrania klonów, rośliny nie opadły cały czas wyglądają na żwawe, i wydaje mi się że może troszku podrosły albo pszynajmniej skierowały się w źrudło światła Właśnie mija 72H od pobrania klonów, rośliny nie opadły cały czas wyglądają na żwawe, i wydaje mi się że może troszku podrosły albo pszynajmniej skierowały się w źrudło światła jeszcze ani razu niczym nie spryskiwałem roślin 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Lipca 2020 Trzymam kciuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 25 Lipca 2020 Mineło 7 dni od pobrania klonów, rośliny się nie ukożeniły i zaczeły łapać jasny kolor na szczytach,chyba nic z tego nie wyjdzie ,gdzie zrobiłwm błąd? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Lipca 2020 @Farben2 kostki są wilgotne? w glebie było ukorzeniać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Lipca 2020 @Farben2 zostaw, poczekaj, moje niektóre były takie same, ukorzenily się dopiero po 12 dniach, a ostatnie dwa po 16. @Szym a co to da jak w glebie będzie ukorzeniac? Klony maja wyjść czy w kostkach czy w glebie. wrzucę później zdj jak wyglądały moje jak się ukorzenily, niektóre cale żółte a wyrosły ładnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Lipca 2020 Poczekaj przykryj je żeby wody nie traciły póki korzeni nie ma i tak jak pisze farmerska mogą słabnąć ale zapewne odbiją 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Lipca 2020 @Farmerka w glebie wydaje mi się to łatwiejsze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 25 Lipca 2020 Temperatura wody 27, wełna sucha łodyga zanużona, wode im dzisiaj wymienie i poczekam jeszcze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Tro he inaczej żółkną jak moje, ale ja bym czekała. Ja po 7 dniach tez chciałam wyrzucić bo tylko żółte były ? nie jestem znawca, może ktoś jeszcze się wypowie. 1 zdj 5dni Tutaj 12 dni, widać, że kilka kompletnie zżółkły A tak jak je wsadziłam do doniczki, miały 16 dni? Sorry za screena, ale juz mi się nie chce zmieniać tego ? Edytowane 25 Lipca 2020 przez Farmerka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Ja też nie jestem ale chętnie się wypowiem , jak moje klony nie chciały puszczać korzeni to wyjmowałem je z ziemi i zanurzalem po raz drugi w ukorzeniaczu po czym wkladalem spowrotem do ziemi , albo ucinałem raz jeszcze końcówkę pod kątem 45 stopni , zanurzalem na parę h w wodzie , potem ukorzeniacz i spowrotem do ziemi. Możesz spróbować. Edytowane 25 Lipca 2020 przez Dom PS. Nie słuchaj Farmerki , ona ci będzie po złości źle doradzać żebyś nie miał ładniejszych roślin, uważaj na nią ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 25 Lipca 2020 @Dom 35 minut temu, Dom napisał: Ja też nie jestem ale chętnie się wypowiem , jak moje klony nie chciały puszczać korzeni to wyjmowałem je z ziemi i zanurzalem po raz drugi w ukorzeniaczu po czym wkladalem spowrotem do ziemi , albo ucinałem raz jeszcze końcówkę pod kątem 45 stopni , zanurzalem na parę h w wodzie , potem ukorzeniacz i spowrotem do ziemi. Możesz spróbować. to raczej zły pomysł @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 25 Lipca 2020 @Dom wal się ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) Ja kiedyś robiłem klony całkiem inaczej. Nie obciąłem gałęzi tylko naginalem ją jak przy lst i jeden fragment gałęzi drutem dociskałem do ziemi i przysypywalem wilgotna ziemią. Po jakichś dwóch tygodniach ucinalem a łodyga już miała małe korzenie Ta metoda najmniej osłabia i nie zatrzymuje klona. Tworzy korzenie i cały czas pięknie rośnie. Edytowane 26 Lipca 2020 przez EneDue 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 26 Lipca 2020 9 godzin temu, EneDue napisał: Ja kiedyś robiłem klony całkiem inaczej. Nie obciąłem gałęzi tylko naginalem ją jak przy lst i jeden fragment gałęzi drutem dociskałem do ziemi i przysypywalem wilgotna ziemią. Po jakichś dwóch tygodniach ucinalem a łodyga już miała małe korzenie Ta metoda najmniej osłabia i nie zatrzymuje klona. Tworzy korzenie i cały czas pięknie rośnie. A wiesz że myślałem o takim patencie, zastanawiało mnie tylko jedno, dlaczego ta metoda nie spopularyzowała się,? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 26 Lipca 2020 @Farben2 nie wiem. Sam się dziwię bo 100% się przyjmuje A klony są silne i zdrowe @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 28 Lipca 2020 Ale faza, klony jednak sie pszyjmują, wydaje mi się że wszystkie sie ukożenią! Kożenie wyrastają z łodygi która była zanużona w wodzie a nie w miejscu cieńcia jak myślałem.. najbardziej uschnięty badyl największe kożenie wypuścił!szok dla mnie, byłem nastawiony na to że szlag trafi wszystko. Tak teraz sobie myśle że klonowałem z rośliny w pierwsym stadium kwitnienia..kwiatków nie spryskiwałem niczym nawet wilgotności im specjalnie nie zapewniłem.ale dadzą rade wszystkie mają takie kropeczki ledwiewidoczne,są to kożonki! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Lipca 2020 Wyglądają strasznie ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 28 Lipca 2020 Pewnie że z boku łodygi puszcza korzenie. Tak samo się dzieje jak podstpiesz ziemią albo jak robisz lst i dociszniezz łodygę do gleby @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 29 Lipca 2020 7 godzin temu, Farmerka napisał: Wyglądają strasznie ?? Tak teraz wiem że źle uciołem klona. Mimo to się ukożenił? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 29 Lipca 2020 W dniu 26/07/2020 o 21:25, EneDue napisał: @Farben2 nie wiem. Sam się dziwię bo 100% się przyjmuje A klony są silne i zdrowe Prubowałem klonować w ziemi już wiem dlaczego ta metoda sie nie pszyjoła, indor jak pod hpsami czymasz rośliny to odrosty są krótkie ciężko jest je do ziemi nagiąć , a klony z chydroponiki też niemal 100% kiełkowalności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach