Paranormal12 0 Napisano 17 Czerwca 2020 Witam to moje kolejne dr z ewka z którymi cos się dzieje liście robią się żółte i dziurki Dwie inne odmiany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Czerwca 2020 @Paranormal12 no nieźle, masz miniarki koleś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paranormal12 0 Napisano 17 Czerwca 2020 Tzn ? Jak z tym walczyć Wpisałem w Google juz wiem co to za owad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Czerwca 2020 @Paranormal12 na liściach pod spodem masz te gnidy, zabij, najlepiej urwać liście na których masz korytarzyki, u mnie nie wróciły na szczęście po tym jak powyrywalam liście z nimi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paranormal12 0 Napisano 17 Czerwca 2020 @Farmerkamozesz mi coś więcej opowiedzieć jak to zwalczać Czy oslabi mi to moja ksiezniczke Zrobilem jak powiedziałaś czekam na rezulataty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) @Paranormal12 bardzo ciężko się tego pozbyć na konopii i ogólnie roslinach/drzewach owocowych bo trzeba użyć środków chemicznych, a to odpada. Najlepiej jest urwać liście tam gdzie są, właśnie to bym zrobiła u Ciebie. Napewno to jakoś wpłynie na roślinę, ale będzie dalej rosła. Słyszałam też że ogrodnicy próbują woda plus sok z cytryny 1:3 i pryskala te rośliny tym wywarem. Chociaż to takie 50/50 że się uda na konopiach. Tak to wygląda pod mikroskopem. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Farmerka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Czerwca 2020 Poobrywaj zainfekowane liscie ( te liscie i tak sa z gory spisane na straty, sa stare i same by niedlugo odpadly) i oberwuj krzak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paranormal12 0 Napisano 27 Września 2020 Witam dlugo mnie nie było urwanie liści pomogło czas na zbiory byl juz nawet jakość super lecz male zbiory. Dziekuje za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach