Maya 17 Napisano 12 Czerwca 2020 Buenos dias wszystkim ! Fotorelacja mojej pierwszej roślinki w tym roku, a drugiej w życiu. Jako świeżaczka będę więc wdzięczna za wszystkie podpowiedzi- ucze się, oglądam i czytam, czytam, czytam. Chcę wczuć się lepiej w temat, zanim poproszę brata majsterkowicza o pomoc przy zmontowaniu boxa i zanim włożę w uprawę większą kasę. Będzie rosła pod naturalnym światłem, ma dostęp do pełnego słońca od świtu, do zachodu. Trafiła na mega słoneczny czas, mam nadzieje, ze słońce ją zadowoli. Zastanawiam się jeszcze, czy ma wyładować później na out w ziemi, czy rosnąć na tarasie w doniczce. Warzywniak, zielnik, truskawki są, czas na mery, zobaczymy co z tego będzie. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 12 Czerwca 2020 @Maya no to fotorelacja raczej outdoor jak pod naturalnym światłem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 12 Czerwca 2020 @Szym tak myślałam, czy dobrze dodaje, Ale póki co jest w środku, parapet ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 12 Czerwca 2020 @Maya będę zaglądać, powodzenia. ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 12 Czerwca 2020 Powodzonka życzę ? Pamiętaj, ze ak47 ma bardzo intensywny zapach podczas kwitnienia 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 12 Czerwca 2020 @SicWolf Dzięki!:) Na szczęście współlokatorzy lubią takie zapachy @Farmerka Dzięki! Fajnie, przyda się jej nadzór kogoś doświadczonego:) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 12 Czerwca 2020 Nie pochlebiaj mi. ? Daleko mi do doświadczonej osoby ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 12 Czerwca 2020 1 godzinę temu, SicWolf napisał: Pamiętaj, ze ak47 ma bardzo intensywny zapach podczas kwitnienia Nie zgodzę się z tym zdaniem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 12 Czerwca 2020 @Morenn opowiesz o swoich doświadczeniach? Kiedyś miałem auto ak47 i naprawdę było czuć ze sporej odległości @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 13 Czerwca 2020 @SicWolf Bylo czc bo miales za slaba wentylacje. Przy odpowiedniej wentylacji grow nie czuc nic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 13 Czerwca 2020 @CheMsKuN ja miałem akurat w ogrodzie, zbliżał się zmrok to zapachy na całego dookoła i kosa przed czasem bo sąsiedzi zaczęli się interesować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 13 Czerwca 2020 @SicWolf Aha. Ja jak teraz boxa otworze to momentalnie w calym pokoju czus zapach sadu wieloocowego. Zamkne boxa, wywietrze pokoj i nie czun nic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 13 Czerwca 2020 @Maya może przykryj czymś półprzezroczystym i postaw od razu na taras. Jeśli dasz dużą donice to może stać w donicy cały czas. Tylko pamiętaj że donica szybko wysycha. Trzeba często podlewać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 13 Czerwca 2020 @EneDue O, a nie zrobi jej się za gorąco pod przykryciem? Mam teraz w słońcu ze 30 stopni i mocno świeci, boje się żeby mi się nie ugotowała, Jak zostawię przewiew może będzie ok? Tak zrobię chyba zamiast do ziemi, bo za warzywa zabrały się już pędraki, a z nimi ciężko wygrać- piwa nie piją ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 13 Czerwca 2020 @Maya wszelkie preparaty na robaki kupisz w ogrodniczym lub w necie. Jeśli na tarasie nie wieje to daj bez przykrycia. Ja kielkiowalem parę razy w ziemi na outdoorze i było git oby mocny wiatr nią nie szarpal Jeśli przykryjesz to zrób wloty powietrza w naczyniu którym przykryjesz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 13 Czerwca 2020 @EneDue tak zrobię, dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 13 Czerwca 2020 @CheMsKuN Chętnie bym tego doświadczył @EneDue może zabraknąć skali na termometrze, ostatnio dostałem mały inspekt i patrz co się dzieje w środku, z butelka czy innym nakryciem będzie podobnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 13 Czerwca 2020 W sumie fakt. Ja sadzilem zawsze końcem marca. A teraz już słońce nakur... Faktycznie lepiej bez przykrycia i lać dużo wody@SicWolf @Maya 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 13 Czerwca 2020 @EneDue Tak tak dziś jeszcze zostawiłam bez, wyjątkowa patelnia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maya 17 Napisano 13 Czerwca 2020 Czy ktoś mądry podpowie mi, czy mogę sama przenieść fotorelke na outdoor? Nie chce tu bałaganić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach