Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 10 Czerwca 2020 Siema siema! Dzięki wszystkim za komentarze! lumatek attis 200w zamówimy. Jak przyjdzie założę fotorelacje i ocenimy ten panel. Pozdro! 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Kwietnia 2021 Witajcie. Sory że odgrzebuje ale nie chce otwierać nowego tematu na temat lumateca. Niedawno weszły nowe panele Greenception GCx 9. Zastanawiam się pomiędzy attis 300 A tym Greenception 270W ? W który lepeij przycelowac? Dzięki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Brazil Munster ja mam mars hydro i kozak rośnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Kwietnia 2021 Tyle że ja pytam o 2 inne modele. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Brazil Munster to attis 300, chociaż ja mam innego faworyta @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Brazil Munster Może @doominik Ci pomoże. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Brazil Munster Ja bym brał lumatek. Jaki masz budżet i jakiej wielkości jest namiot? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Kwietnia 2021 @doominik budżet nie jest jakoś specjalnie określony. Attis 300, widziałem też tego klona niebieskiego. Myślisz że one maja te same bebechy? Bo ostatnio widziałem promo za 320€ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 29 Kwietnia 2021 @Brazil Munster tak piszą kolesie na uk420. Mój kolega się przymierza do tych maxibright 680W i trochę szukaliśmy info i zbierają bardzo dobre recenzje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brazil Munster 709 Napisano 29 Kwietnia 2021 @doominik różnica w cenie nie jest jakoś specjalnie duza pomiędzy nimi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 5 Napisano 8 Października 2021 Jak radzicie sobie z temperaturą Lumateka? U mnie latem podnosił temperaturę w boxie do 36-37 stopni. Teraz jest lepiej - 30-31 stopni C. Bardziej martwię się o to co będzie za rok. 37 stopni oznacza, że nic mi nie wyrośnie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 8 Października 2021 @Magik88 a jaką masz wentylację ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Października 2021 @Magik88 a jaką masz wentylacje w box'ie? u mnie lampa na 80% mocy nagrzewa się max do jakiś 40 stopni celsjusza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 5 Napisano 8 Października 2021 @bingobum @bingobum @bingobum@Tester Filtr 240-360m3 Wentylator 170m3 Growbox 60x60x160 cm Latem nie zamykałem namiotu na suwak, żeby chociaż troszkę chłodniej było. Do tego kupiłem także spory klimator, który dmuchał w stronę otworu na wlatujace powietrze. Dodam, że miałem tę lampę sporo za wysoko - jakieś 90 cm nad czubkiem rośliny, w najbliższej partii mam zamiar ustawić lampę już zgodnie ze sztuką - dużo niżej. Więc na logikę to roślinkom będzie cieplej, jak im taki grzejnik przystawię. Btw sorry Bingobum za trzykrotnie wywołanie Cię na początku posta, pisze z telefonu i nie umiem tego naprawić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Października 2021 @Magik88 coś tam nie tak działa, bo to nie powinno mieć prawa się przegrzewać... mam niemal identyczny zestaw i na regulatorze utrzymuje minimalne obroty 145m3, a temperatura nigdy nie wzrosła poniżej 27 stopni (teraz jest 24 stopnie na 80% wydajności panela) z wylotu powietrza jakoś sensownie Ci dmucha? bo wydajność jest podawana bez oporów, a być może z filtrem spada do zbyt niskich wartości? jak duży masz otwór wlotowy i na jakiej wysokości? zdecydowanie mniej prawdopodobne, że to problem z przegrzewaniem się lampy ale możesz dotknąć czy jest gorąca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Magik88 5 Napisano 8 Października 2021 @bingobum @bingobum @bingobum @bingobum@Tester Otwory mają średnicę 100mm. Dolna krawędź otworu wylotowego znajduje się kilka centymetrów powyżej góry doniczki. Wydaje mi się, że powietrze stamtąd dmucha solidnie, czuć wyraźnie powiew. Lampa jest gorąca. Może nie parzy, ale jakbym miał mocno ją ścisnąć dłonią to wytrzymałbym kilka sekund (oczywiście najbardziej chodzi o radiatory na górze). Robiłem już takie wynalazki, jak zamontowanie dwóch dodatkowych wentylatorow małych (na USB podłączone do power banku), które wiały do góry, "wywiewając" gorące powietrze do góry boxa. Dodam, że miałem panel ustawiony na 100%. Teraz powieszę lampe z Pół metra niżej to pewnie wystarczy mniej mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bingobum 125 Napisano 8 Października 2021 @Magik88 w twoim box'ie nie powinieneś świecić mocniej niż na 80% i wtedy tak jak pisałem panel nie powinien się specjalnie grzać- spróbuj jak to wygląda u Ciebie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 28 Grudnia 2021 mój ziomek ma mars hydro 600w a ja lumateka 200w i jego planty mogą liście polerować moim 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach