Skocz do zawartości
Tester

Jak zrobić makumbe (poradnik)

Rekomendowane odpowiedzi

@mirecki W takim razie bez cukru(zwłaszcza że cukier sprzyja przypalaniu) , myśle że 1/3 szklanki na początek, ogólnie jestem dość odporny na thc, więc raczej mnie nie zaskoczy.

Edytowane przez wood12345

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wood12345 jeśli nie robiłeś nigdy potraw tylko zawsze paliles to jesteś w ogromnym błędzie. Palone zioło ma ok 25-30 % swojej mocy a takie w po karmie (po dekarbonalizacji) 70-80 %. Ja robiłem makumbe z samych łodyg (może z 5-6 g ale to mówię totalnie na oko bo nie ważyłem), bani mega nie było ale swoje zrobiło. 

Tutaj jest mój zielony smok (ok 15g na 0,5l bimberku 85%), jeden kieliszek potrafi dobry rozpierdol zrobić, a dwóch bym się bał (palę już prawie 7 lat) 

15988082088331416486510844529190.jpg

Edytowane przez mirecki

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

kiedyś, dawno temu, na jakiejś kabl€wce widziałem program w którym ktoś parę godzin gotował liście w wodzie (ok 100 stopni), a potem odcedzał i suszył. i to był ten proces. no... niby tak... ale...  coś , jakoś mi to nie do końca podchodzi. proszę o opinie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki  Tak jak myślałem, 1k z resztką kwiatków wg. przepisu, a nawet lepiej bo z 300ml mleka tylko, wypiłem pół szklanki, po ~2h leciutka senność(może nawet placebo czy po prostu zmęczenie tygodniem) czyli praktycznie nic się nie stało(a 5 dni przed specjalnie nic nie ruszałem z tego asortymentu żeby serio coś poczuć). Sądze że nawet dożylna mj by mi nie za wiele zrobiła, pech to pech, co zrobisz , nic nie zrobisz :/

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki No to poproszę przepis, a potem zrobie go 3x mocniejszym(choć mam nadzieje ze 40% alko starczy?).  Zrobiłem jeszcze raz makumbe 1,5k, 250ml mleka i ponad 6łyżek oleju kokosowego, gotowałem(pilnując) aż zostało ze 100ml, było gęste i tłuste, wypiłem + przeżułem rośliny... nic mi po tym nie było. Możliwe że roślinki były coś nie tego(zero chorób, wygląd b.dobry) ? 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@wood12345 hmm bo wiesz, ja tak sobie myślę bo ja robiłem na roslinkach water curing a on wzmacnia siłę fazy. Ogólnie ja dałem na pół litra 85 % bimbru 15g White window auto (po dekarbonalizacji oczywiście) i po 2 miesiącach ogień. 

Ogólnie to nie wiem czemu ale w smaku mega chujnia, taką słomą daje że masakra ale robiąc drina jest nieco lżej. 

Klepie mocniej i dłużej trzyma. 

PS. Ciasteczko trzymało mnie ok 17h (to była bania) ? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@mirecki Jak będę miał to spróbuje. Jak cię ciastko tak odurza to zazdroszcze. Ja krótko pale, a spale 2-3x wiecej niż inni to samo, oni nie mogą wstać czy coś widzą, a mi nic nie jest poza poprawą nastroju i relaksu(i oczywiscie czerwone oczy), a z czasem coraz mniej czuć i krócej, o wiele krócej. Jakas "wada" genetyczne :/ .

Edytowane przez wood12345
edit

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czy ktos probowal zrobic makumbe z tlustej 30% smietany a nastepnie ubic bita smietane? 😉

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jakie dawkowanie tej makumby? chcę dzisiaj zrobić z pozostałości po dwóch krzakach na litrze/dwóch litrach mleka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...